search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:22
MENU CLOSE

Ξεκινούν σήμερα τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Ποιοι εξαιρούνται

17.01.2022 07:13
emvoliastiko_kentro_new

Παρά το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στην  κοινωνία  από σήμερα ξεκινά να εφαρμόζεται το πρόστιμο των 100 ευρώ  το μήνα για όσους πολίτες είναι πάνω από 60 ετών και παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Το γεγονός ότι στο τέλος του μήνα θα υπάρξει βεβαιωμένη οφειλή στην εφορία για όσους δεν προχώρησαν στον εμβολιασμό τους έχει θορυβήσει ιδιαιτέρα το κυβερνών κόμμα καθώς οι βουλευτές της ΝΔ δέχονται τα παράπονα των πολιτών που παραμένουν ανεμβολίαστοι αλλά δεν θέλουν και να πληρώσουν το πρόστιμο.

Με βάση μάλιστα τα στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η συγκεκριμένη  ηλιακή ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην ΝΔ  τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο καθώς  ιδιαίτερα οι βουλευτές της επαρχίας εμφανίζονται να μην μπορούν να υποστηρίζουν το αφήγημα της κυβέρνησης περί της υποχρεωτικότητας.    

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση επιβάλλοντας αυτό το μέτρο ηλπιζε ότι θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Με βάση όμως τα επίσημα στοιχεία  303.000 πολίτες θα κληθούν αυτόν τον μήνα – είναι μισός μήνας- να πληρώσουν  πρόστιμο 50 ευρώ και από την 1η Φεβρουαρίου 100 ευρώ μηνιαίως για όσο διάστημα δεν εμβολιάζονται.

Στις 45 ημέρες που είχαν στη διάθεση τους ανταποκρίθηκαν συνολικά 217.000 πολίτες, ενώ μέχρι χθες είχαν υποβληθεί και εκκρεμούν 15.000 αιτήματα για κατ’ οίκον εμβολιασμό. Οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο.

«Κάντε το βήμα. Δεν είναι το ζήτημα του προστίμου, ναι το πρόστιμο θα επιβληθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Προστατεύστε τη ζωή σας, τη ζωή αυτών που αγαπάτε και καταλάβετε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σώζει ζωές» επέμεινε εκ νέου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Μέγαρα, όπου βρέθηκε το Σάββατο παροτρύνοντας τους ανεμβολίαστους να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα.

 Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις εξαιρέσεις θα υπάρξουν μόνο για:

– τους κατοίκους εξωτερικού που έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσμένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ)

– όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό

– και όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη ο εμβολιασμός τους.

Πάντως η κυβέρνηση με βάση όσα είπε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξη του στον Αντένα δεν εξετάζει την πιθανότητα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 50 ετών, για δύο λόγους :
•       Γιατί η  πανδημία δείχνει να βρίσκεται σε  πορεία αποκλιμάκωσης, η οποία, αν συνεχιστεί, μέχρι το Φεβρουάριο θα ενισχυθεί η εκτίμηση ότι μπαίνει σε φάση αποδρομής, και
•       Διότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες μεταξύ 50 και 60 ετών, ανέρχονται σε περίπου 200.000. Κι αν λάβει κανείς υπόψη τον τρόπο με τον οποίον αντέδρασαν οι άνω των 60 ετών, τότε και σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά.

 Φυσικά βασικό ρόλο στην όλη ιστορία παίζει το γεγονός ότι μια τέτοια κίνηση θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία εξ αιτίας των προστίμων.

Διαβάστε επίσης:

Super League: Μοιρασιά στο «αιώνιο» ντέρμπι (Video)

Κιλκίς: Συλλήψεις μετά από καταγγελία για βιασμό και ληστεία

Κορωνοϊός: Έρχεται στην Ελλάδα το φάρμακο εναντίον του (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:22