search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:59
MENU CLOSE

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτική η κατάθεση της 17χρονης φίλης της

19.01.2022 20:34
georgia76-new

Στις αστυνομικές αρχές κατέθεσε την Τετάρτη η 17χρονη φίλη της Γεωργίας Μπίκα που την συνόδευσε στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα τον ομαδικό βιασμό της 24χρονης κοπέλας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η 17χρονη κοπέλα αναφέρθηκε σε όσα αντίκρυσαν στο δωμάτιο 401 που έγινε το πάρτι, ενώ μίλησε και για το περιστατικό με περιπολικό της Αστυνομίας, αλλά και την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο.

«Στις 31/12/2021 και περί ώρας 15:30 βρισκόμουν με τη φίλη μου τη Γεωργία στην καφετέρια Α……. στη Θεσσαλονίκη. Πήγα για λίγο στην τουαλέτα. Όταν γύρισα μου είπε η Γεωργία πως έχουμε μια πρόταση για το βράδυ για να πάμε σε ένα πάρτι που θα γινόταν στο ξενοδοχείο……. της Θεσσαλονίκης. Συζητώντας το με τη φίλη μου, αυτή φώναξε τον Μάνο ο οποίος από ότι ξέρω έχει ποσοστά στην καφετέρια και τον ρωτήσει πότε θα γίνει το πάρτι», ανέφερε αρχικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης από τους αστυνομικούς και συμπληρώνοντας πρόσθεσε: «Αυτός είπε μετά την αλλαγή. Μετά χωρίσαμε με τη Γεωργία και πήγαμε σπίτι για ξεκούραση και για να ετοιμαστούμε. Το βράδυ περί ώρας 20:30 είμασταν καλεσμένες σε ένα ρεβεγιόν στην Καρόλου Ντιλ. Μετά την αλλαγή του χρόνου και περί ώρας δύο τις 1/1/2022 μεταβήκαμε στο ξενοδοχείο (αναφέρει το όνομα)».

Στη συνέχεια η ανήλικη κοπέλα αναφέρει με λεπτομέρειες τι έγινε όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τη 17χρονη κοπέλα, όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο τότε τηλεφώνησαν στο άνθρωπό που τους είχε προσκαλέσει προκειμένου να τους δώσει οδηγίες. «Εκεί ο Μάνος μας είπε από το τηλέφωνο να πούμε στη ρεσεψιόν ότι θέλαμε να πάμε στο δωμάτιο 601, αλλά στην πραγματικότητα θα ανεβαίναμε στο 401».

Η 17χρονη συνεχίζει την κατάθεσή της αναφερόμενη στο πάρτι: «Φτάσαμε στο δωμάτιο 401 όπου συναντήσαμε περίπου 13 άτομα. Από αυτά άντρες ήταν πέντε – έξι. Από την πρώτη στιγμή δεν ήθελα να μείνω» ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, οι περισσότερες γυναίκες, μου έμοιαζαν εκδιδόμενες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα».

«Λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας, θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μια από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: “Τι φοβάστε; Αφού είμαι εγώ εδώ!”, αφήνοντας υπονοούμενα» συμπλήρωσε η 17χρονη.

Τι έγινε όταν αποφάσισαν να φύγουν

Όπως ισχυρίστηκε στη κατάθεση της η ανήλικη κοπέλα, η ίδια δεν ήθελε να παραμείνει ούτε για ένα λεπτό στην πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου: «Η Γεωργία μου είπε ας κάτσουμε ένα μισάωρο να πιούμε ένα ποτό και θα φύγουμε. Μετά από ένα μισάωρο κι ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη ξεκινήσαμε για να φύγουμε μαζί με μια γνωστή μας ονόματι ΜΙΑ» είπε η φίλη της 24χρονης και συνέχισε: «Συμφωνήσαμε πριν κατέβουμε από το δωμάτιο ότι η ΜΙΑ θα πήγαινε εμένα και τη Γεωργία στο ΑΧΕΠΑ όπου βρίσκονταν η μητέρα μου με τον αδερφό μου. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι ήταν καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητό της για να γυρίσει σπίτι. Κι ότι δεν ήθελε να πάει στο ΑΧΕΠΑ γιατί είχε κακές μνήμες από εκεί. Δε κατάφερα να την μεταπείσω και αφού με ρώτησε που έχει παρκάρει δεν θέλησε να την πάω έως το αμάξι και φύγαμε».

Μετά από λίγο η 17χρονη τηλεφώνησε στη φιλενάδα της για να δει πως είναι: «Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Το σήκωσε και τότε άκουσα έναν περίεργο θόρυβο. Την ρώτησα εάν κάνει εμετό και μου είπε όχι, περιμένω τον Μάνο να με πάει στο πάρτι. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη κι ότι θα πήγαινε στο πάρτι. Επίσης ότι δεν θα οδηγήσει αλλά θα νοικιάσει δωμάτιο για να κοιμηθεί εκεί. Όταν γύρισα σπίτι με τη μητέρα και τον αδερφό μου δεν έμαθα κάτι παραπάνω».

Τέλος όπως αναφέρει η 17χρονη ήταν νηφάλια, ενώ όταν έφυγε από το πάρτι δεν χαιρέτησε κανέναν: «Όταν φύγαμε από το πάρτι δεν χαιρετήσαμε κανένα ούτε ρώτησε κάποιος που πάμε. Εγώ πέραν του Μάνου που γνώριζα δεν ήξερα κάποιον άλλον μέσα στο δωμάτιο. Δεν περνούσα καλά και δεν έδωσα σημασία στα πρόσωπα που ήταν στο πάρτι. Επίσης δεν ήπια το παραμικρό».

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της 24χρονης

Ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας, μίλησε στο MEGA λίγες ώρες μετά τη συγκλονιστική περιγραφή της ίδιας της Γεωργίας για τον ομαδικό βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Ζιώγας σημείωσε ότι αναμένονται τα στοιχεία των τοξικολογικών και λοιπών εξετάσεων προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα.

«Η κλινική εξέταση της ιατροδικαστού δείχνει ότι υπάρχουν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στην κνήμη, υπάρχει δηλαδή μια πίεση που δημιούργησε τις μελανιές. Η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις στην καταγγέλλουσα. Οι τοξικολογικές και παρόμοιες εξετάσεις αναμένονται. Όταν βγουν όλες μαζί, θα έχουμε ένα πλήρες, ξεκάθαρο συμπέρασμα για το πόσοι ασέλγησαν στην κοπέλα και αν υπήρχε βία, αν της είχαν χορηγηθεί ουσίες».

Όπως λέει ο κ. Ζιώγας, ο ίδιος έχει δεχτεί δύο τηλεφωνήματα από γυναίκες που φαίνεται να κακοποιήθηκαν με παρόμοιο τρόπο. «Κάνουμε έκκληση αν έχουν υποστεί το ίδιο, να βγουν και να καταγγείλουν. Οι προσπάθειές μου συνεχίζονται ώστε οι κυρίες αυτές να έρθουν στις Αρχές και να εμπιστευτούν τις Αρχές για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η 24χρονη θα καταθέσει εκ νέου ενώπιον των Αρχών, παρουσία ψυχολόγου, την Παρασκευή, όπου και θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων της καταγγέλλουσας.

«Δεσμεύτηκα ότι θα προσκομίσω τις τηλεφωνικές κλήσεις που έχει το κινητό της καθώς και το περιεχόμενο των μηνυμάτων που την καλούν να επιστρέψει στο πάρτι», σημείωσε ο συνήγορος.

Σχετικά με τις φήμες για χρήση ναρκωτικών ουσιών, ο κ. Ζιώγας επισημαίνει πως: «Δε φαίνεται στη δικογραφία χρήση ναρκωτικών, δεν υπάρχει κάποιο εύρημα προς την κατεύθυνση αυτήν».

Μιλώντας και στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της 24χρονης ανέφερε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα έχουν γίνει γνωστά τα τοξικολογικά αποτελέσματα. Παράλληλα επεσήμανε ότι η κατηγορία είναι βιασμός, ωστόσο, ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύψουν από την τοξικολογική εξέταση ίσως να αλλάξει.

Επιπλέον επανέλαβε ότι η κοπέλα έχει αναφερθεί σε τρία πρόσωπα στην καταγγελία της, ότι δεν έχει μιλήσει επώνυμα και πως έχει αναγνωρίσει το ένα εξ΄ αυτών.  «Με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο μυαλό της ίσως ταυτοποιηθεί και άλλο πρόσωπο», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα περί κυκλώματος μαστροπείας υπογράμμισε ότι με τις καταγγελίες που έγιναν δόθηκε η δυνατότητα σε άλλες παθούσες να μιλήσουν τόσο για πρόσφατα όσο και παλαιότερα περιστατικά. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθηθούν οι αρχές για να ερευνήσουν εάν υπάρχει ή όχι κάποιο κύκλωμα.  

Διαβάστε επίσης:

«Ντου» του Ρουβίκωνα στα κεντρικά της ΔΕΗ – Πανό, τρικάκια και προσαγωγές

Καιρός: Στην «κατάψυξη» από την Παρασκευή η χώρα – Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στην Αττική (Videos)

Κορωνοϊός – εμβόλια mRNA: Μπορούν να επιβαρύνουν τους διαβητικούς; Τι αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:58