search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:30
MENU CLOSE

Επίθεση χάκερς στη Βουλή – Προσπάθησαν να παραβιάσουν 60 emails

21.01.2022 18:33
vouli-new

Προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής, από εξωτερική IP, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Στο στόχαστρο φέρονται να βρέθηκαν 60 διευθύνσεις emails, βουλευτών και εργαζομένων.

Η Διεύθυνση Πληροφορικής της Βουλής, βρίσκεται σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

Επίθεση και σε νοσοκομεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί -τη Δευτέρα- προσπάθεια χάκερς να «παρακάμψουν» τα συστήματα ασφαλείας νοσοκομείων της Αττικής, φτάνοντας όμως μόνο μέχρι το Σωτηρία και το Ασκληπιείο. Η επίθεση απετράπη και απομένει να φανεί από την έρευνα που γίνεται, εάν κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία. 

Οι χάκερς φέρονται να μην κατάφεραν να φτάσουν σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες της Αττικής επειδή αυτές διαθέτουν πιο σύγχρονα ψηφιακά συστήματα.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση βιασμού: «Επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε» στην κατάθεσή της η 24χρονη – Έρευνες σε σπίτια και κατασχέσεις κινητών

Ηλίας Γκιώνης: Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, με ρωτάνε «τι νούμερο τσιμέντο φοράς» (video)

Βιασμός 24χρονης: Καταθέτει ξανά η Γεωργία – «Ελπίζω να βρω το δίκιο μου» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09