search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:28
MENU CLOSE

Χάπι βιασμού: Οι πρωτοποριακές συσκευές το ανιχνεύουν στο ποτό (Videos)

22.01.2022 13:35
poto

Το χάπι βιασμού έχει έρθει εκ νέου στην επικαιρότητα μετά τις πρόσφατες καταγγελίες βιασμών. Με δεδομένο πως αυτή η πρακτική αποτελεί συχνό φαινόμενο και στις ΗΠΑ, εφευρέτες κι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και χρόνια να ανακαλύψουν συσκευές που να εντοπίζουν τη ναρκωτική ουσία στο ποτό.

Για την ώρα, υπάρχουν σουβέρ, κύπελλα, καλαμάκια, βερνίκια νυχιών και ακόμη και μια έξυπνη συσκευή που έχει τη δυνατότητα αποτροπής του κινδύνου. Αλλά η τελευταία ανακάλυψη το σουβέρ που εντοπίζει την ουσία με δύο σταγόνες ποτού!

Τα εν λόγω σουβέρ μπορούν να αποθηκευτούν σε πορτοφόλι ή σε τσάντα και δεν αλληλεπιδρούν απευθείας με το ποτό, κάτι που σημαίνει ότι το προϊόν δεν απαιτεί έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Ένα άλλο προϊόν ανίχνευσης για το χάπι του βιασμού είναι ένα βερνίκι νυχιών: ο ενδιαφερόμενος βάφει το νύχι του, το βάζει στο ποτήρι με το ποτό και καταλάβαινε αν το ποτό είναι νοθευμένο ή όχι, αν το νύχι άλλαζε χρώμα.

Τέλος, υπάρχει το pd.id και είναι το προσωπικό gadget για τον εντοπισμό χαπιών βιασμού στο ποτό. Το δημιούργησε μια ομάδα ερευνητών από το Τορόντο και έχει το μέγεθος ενός USB stick.

Κόκκινα και πράσινα φωτάκια LED ενημερώνουν τον χρήστη αν ένα ποτό είναι ασφαλές ή όχι. Σύμφωνα με την καμπάνια για την προώθηση της συσκευής, μπορεί να στείλει ακόμη και ειδοποιήσεις σε smartphone εάν κάποιο ποτό εντοπιστεί νοθευμένο.

Διαβάστε επίσης:

Πεινάτε διαρκώς; Αυτές είναι οι 4 πιθανές αιτίες

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης (Videos)

Προκλητική δήλωση από τον δικηγόρο του ιερέα: Έγινε μόδα να καταγγέλλουμε βιασμούς (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50