search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:24
MENU CLOSE

«Αθλιότητες ώρα Mega» το σίκουελ

24.01.2022 16:57
xasapopoulos_voulgari_new

Άλλο ένα δείγμα αντίληψης για την τηλεοπτική ενημέρωση, το χιούμορ, τον αυτοσεβασμό και τον σεβασμό, την ηθική και την συναίσθηση, την αίσθηση του μέτρου μάς έδωσε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας η εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» και οι παρουσιαστές της Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Εύκολος στόχος και πάλι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Την κάλεσαν και ανταποκρίθηκε, πηγαίνοντας στο στούντιο της εκπομπής για ενημερωτική συζήτηση σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις για τον κορωνοϊό.

Τί είδαμε; Για μία ακόμη φορά ένα ρεσιτάλ αθλιότητας και ασέβειας προς την προσκεκλημένη τους.

Σε σύγχυση οι παρουσιαστές έκαναν και πάλι τη χοντράδα τους. Μπέρδεψαν το τηλεοπτικό πλατό με την καφετέρια ή το μπάρ όπου κάνουν χοντροκομένες πλακίτσες και πιθανόν κάποιοι τούς και τίς ανέχονται.

Η παρουσιάστρια σηκώθηκε να κεράσει κόλλυβα την καλεσμένη με άνεση και οικειότητα λές και απευθυνόταν σε συγγενικό πρόσωπο της ή τέλος πάντων λες και είχε τέτοια άνεση και το ελεύθερο από την γιατρό.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ όμως αντέδρασε έντονα, όμως με στρεβλή αντίληψη για το τί ακριβώς είναι χιούμορ και τί είναι χοντροκομμένη πλάκα η παρουσιάστρια επέμεινε με φορτικότητα.

Όταν η κυρία Παγώνη απευθύνθηκε στον παρουσιαστή της εκπομπής εκείνος σιγόνταρε στην αθλιότηταγια την οποία φαίνεται να είχε συνεννοηθεί με την συμπαρουσιάστρια του από νωρίτερα.

«Τα κόλλυβα δεν είναι superfood», αναρωτήθηκε με δήθεν αφέλεια ο παρουσιαστής συμμετέχονταςστην απρέπεια που εξελισσόταν ενώπιον των τηλεθεατών.

Το χιούμορ μάλλον είναι άγνωστη λέξη για το δίδυμο των παρουσιαστών. Ακόμα κι αν την γνωρίζουν ίσως  έχουν λάθος αντίληψη για το τί ακριβώς είναι.

Ενδέχεται όμως να συμβαίνει και το εξής. Να νομίζουν ότι έχουν το ακαταλόγιστο- ή μήπως και το αλάθητο;- με την εξουσία που έχουν από τη δύναμη της εικόνας.  Αυτό βέβαια είναι επικίνδυνο. Διότι ρέπουν προς την κατάχρηση εξουσίας. Και αυτό χρήζει προσοχής.

Η σπουδή στην αμετροέπεια αλλά η έλλειψη βασικών κανόνων ηθικής και επαγγελματικήςδεοντολογίας, είναι ανησυχητική.

Κυρίως διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ούτε βέβαια και η δεύτερη. Και είναι ανησυχητική διότι ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι είναι σύμπτωση, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ή μήπως όχι;

Είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που καταγράφεται αθλιότητα από την συγκεκριμένη εκπομπή.

Παραπέμπει σε κακή έκφανση της τηλεόρασης του ’90 όταν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στο «Προφίλ» του ΑΝΤ1 κερνούσε πίτσες τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη. Ο καλεσμένος διατήρησε ψυχραιμία και ξέπεσε στα μάτια των τηλεθεατών ο δημοσιογράφος με την κακόγουστη και αήθη χαριτωμενιά του.

Αήθεις χαριτωμενιές και επικίνδυνες πλάκες σκαρώνουν οι παρουσιαστές της «Κοινωνίας ώρα Mega».

Το περασμένο Μάιο έδωσαν το πρώτο δείγμα απρέπειας- ασέβειας με θύμα πάλι την Ματίνα Παγώνη. Την Πρωτομαγιά η κυρία Παγώνη είχε εμφανιστεί σε εκπομπή της ΕΡΤ που έγινε σε εξωτερικό χώρο με γυαλιά ηλίου χρώματος μπλε ελεκτρικ.

Τότε το τηλεντουέτο της πρωινής ενημέρωσης έκανε πλακίτσα φορώντας ίδια γυαλιά στο πλατό αδιαφορώντας στις εκκλήσεις της καλεσμένης τους να σοβαρευτούν.

Αδιάφορο αν το τηλεντουέτο εκτός πλατό μπορεί να «παίζει σφαλιάρες» με την Ματίνα Παγώνη. Στον αέρα της εκπομπής οφείλει να έχει αντίληψη που βρίσκεται, σε ποιους απευθύνεται και να τηρεί έστω τα στοιχειώδη.

Αλλά και το περασμένο Νοέμβριο με πάνω από 7.000 κρούσματα σχεδόν σε ημερήσια βάση και 65 θανάτους η παρουσιάστρια της εκπομπής μάς είχε πληροφορήσει ότι κάθε φορά που ακούει τον τραγικό απολογισμό θέλει να χορέψει ζεϊμπέκικο.Κάτι που συμμεριζόταν ο συμπαρουσιαστής της.

Τότε έφταιγε το φιλοθέαμον που παρανόησε τί ήθελε να πει η τηλεπερσόνα του Mega. Διότι άλλα εννοούσε. Οι τηλεθεατές ήταν περιορισμένης αντίληψης.

Προ ημέρων ήθελε να αστειευτεί- ανεπιτυχώς για μια ακόμη φορά- με κόλλυβα. Ακόμα και στο περιθώριο ενός θέματος όπως αυτό της πανδημίας και δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα ημερησίως δε νομιμοποιείται καμία πλακίτσα. Πόσω μάλλον όταν είναι χοντράδα.  Καμία δε σχέση με το χιούμορ.

 Εκείνη την ημέρα μετρούσαμε περι τους  22.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό. Τί πλάκα μπορεί να κάνει κάποιος;

Αλλά πάλι οι τηλεθεατές παρανόησαν τί ήθελαν να πουν και να κάνουν οι παρουσιαστές στην εκπομπή. Προφανώς.

Λίγη σημασία έχει ότι η παρουσιάστρια ανέβασε μετά την εκπομπή στόρι με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, με χαριτωμενιές. Φτηνό άλλοθι. Απλώς έκανε χειρότερα τα πράγματα. Για την ίδια, κατ’ αρχήν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Αρχίζουν τα «όργανα» – Στάσεις εργασίας από αύριο

Σασμός – Spoiler: Καθηλωτικό το σημερινό επεισόδιο – Νεκρός ο Πετρής (Video)

Ανοίκεια επίθεση δικηγόρου στον Γιώργο Παπαδάκη – Τι απάντησε ο παρουσιαστής (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31