search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:39
MENU CLOSE

Σύγκρουση τραίνου με εκχιονιστικό μηχάνημα στη Λιβαδειά – Οι 9 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

24.01.2022 21:17
treno-xioni-new

Με ειδικό εκχιονιστικό μηχάνημα συγκρούστηκε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που είχε σταματήσει έξω από Λιβαδειά καθώς οι γραμμές είχαν κλείσει από την έντονη χιονόπτωση.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η επιχείρηση μεταφοράς των τραυματιών από το σιδηροδρομικό ατύχημα κοντά στον σταθμό της Λιβαδειάς. Η αμαξοστοιχία 54 έφτασε λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ στο σταθμό της Δαύλειας, όπου περίμεναν οι διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και πυροσβέστες οι οποίοι και μετέφεραν τους συνολικά 11 τραυματίες στα ασθενοφόρα και οδηγούνται στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν φτάσει στο νοσοκομείο 4 άτομα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για το τρένο με αριθμό 54 που κατευθύνονταν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και το οποίο αναχώρησε από την Αθήνα στις 12:15 το μεσημέρι. Το συγκεκριμένο τρένο ακινητοποιήθηκε για πολλές ώρες στον σταθμό της Λιβαδειάς, καθώς έπαθε βλάβη από τα πολλά χιόνια στο μπροστινό τμήμα του, με συνέπεια να χρειαστεί να μετακινηθούν εκεί ειδικά συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν τη βλάβη, για να μπορέσει να προχωρήσει.

Παρά το γεγονός ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη λίγα χιλιόμετρα μετά το σταθμό της Λιβαδειάς, το τρένο ακινητοποιήθηκε πάλι, καθώς είχε όγκους χιονιού μπροστά του, που δεν του επέτρεπαν να κινηθεί. Ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι τότε κλήθηκε μία μηχανή από το σταθμό της Οινόης να κατευθυνθεί στην πίσω πλευρά του τρένου για να το βοηθήσει, έτσι ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συνεχίσει την πορεία του.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν η μηχανή πλησίασε στο τελευταίο βαγόνι έπεσε με δύναμη πάνω σε αυτό, χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να δοθεί κάποια εξήγηση. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε σαν συνέπεια να τραυματιστούν 6 επιβάτες, να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός της μηχανής αλλά και δύο ακόμη εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκεί για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Αυτή τη στιγμή, δυνάμεις της πυροσβεστικής κατευθύνονται στο σταθμό της Δαύλειας που βρίσκεται ανάμεσα σε Λιβαδειά και Τιθορέα. Εκεί μεταφέρεται και η αμαξοστοιχία, καθώς είναι το μοναδικό σημείο όπου θα μπορέσουν να την προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς έχει σημάνει συναγερμός, αφού ακόμη δεν έχουν σαφή εικόνα για το τι ακριβώς τραύματα φέρουν τα συγκεκριμένα άτομα. Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά κάνουν λόγο για ελαφρά τραυματίες.

Διαβάστε επίσης:
Αττική Οδός: Παρέμβαση Εισαγγελέα για το χάος – Μπαίνει ο στρατός για τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Πέθανε ο Γιώργος Τρομάρας – Θλίψη για τον τελευταίο λαϊκό ήρωα

Βιασμός 24χρονης: Νέες καταθέσεις σήμερα – Αντίστροφη μέτρηση για τις τοξικολογικές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30