search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:22
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Ελπίδα-Πέτσας: Συγγνώμη με απόδοση ευθυνών στα… βιαστικά καιρικά φαινόμενα (Videos)

25.01.2022 11:30
petsas new

Μια «μεγάλη συγγνώμη προς τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν» λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία Ελπίδα ζήτησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Έχουν τη συμπάθεια όλων μας, αλλά αυτό δε φτάνει», σχολίασε ο υφυπουργός.

Παράλληλα ο υπουργός, παρότι σημείωσε ότι «μπαλάκι ευθυνών δεν υπάρχει», τόνισε ότι τα οξυμένα προβλήματα προκληθήκαν διότι τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο και γι’ αυτόν τον λόγο δεν είχε εκδοθεί οδηγία για κλείσιμο των υπηρεσιών ήδη από την Κυριακή.

«Ο χρόνος κλιμάκωσης των φαινομένων ήταν για μετά το μεσημέρι, αυτή ήταν η αρχική εκτίμηση της Κυριακής. Δεν περιμέναμε τις 9.00. Από τις 6.00 το πρωί ήμασταν σε επικοινωνία για να απαγορέψουμε τα βαρέα οχήματα όταν παρουσιαστεί πρόβλημα στην Αττική Οδό και το κάναμε! Το πρόβλημα δεν υπήρξε γιατί υπήρξε σωστή αντιμετώπιση. Όταν όμως διοχετεύεις σε έναν δρόμο χιλιάδες αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες, το πρόβλημα θα φτάσει να γίνει αυτό που έγινε», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας.

«Θα αναθεωρηθεί το πλάνο για την Αττική Οδό»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι τα μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου «έδωσαν μάχη στο κέντρο της Σταδίου».

«Το βασικό πρόβλημα υπήρξε σε μεγάλες κεντρικές οδικές αρτηρίες, γιατί όπου υπήρχε ανάσχεση οχημάτων, υπήρχε πρόβλημα στους μεγάλους παραδρόμους», είπε σχετικά με τα αίτια του χάους στους δρόμους της Αττικής.

Μιλώντας ειδικά για το πρόβλημα στην Αττική Οδό είπε πως «το πρόβλημα στην Αττική Οδό ότι, περίπου μέχρι τις 13:00 συνέχισαν να μπαίνουν οχήματα», συμπληρώνοντας πως «είναι σημαντική η ευθύνη του παραχωρησιούχου, μας ζητήθηκε να υπάρχει μία ροή ώστε να μην υπάρξει ταυτόχρονη εισροή οχημάτων για να μη δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα».

«Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια απεγκλωβισμού οι πάροδοι ήταν ήδη εγκλωβισμένοι οδηγοί», είπε εξηγώντας γιατί υπήρξαν καθυστερήσεις και προβλήματα.

«Όταν ο Στρατός επιχείρησε να τους απομακρύνει, ήταν αρκετοί που αρνήθηκαν θέλοντας να παραμείνουν στα αυτοκίνητά τους», πρόσθεσε.

«Προφανώς και θα αναθεωρηθεί το πλάνο για την Αττική Οδό», κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας και εκτίμησε πως το πρόβλημα στους δρόμους στα βόρεια και τα νότια προάστια θα λυθεί στο τέλος της ημέρας.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Ένα εικοσιτετράωρο χάους και ο Μητσοτάκης απών

Δημοσκόπηση Μarc: Στο 12,4 η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ – 16.8% το ΚΙΝΑΛ στην Εκτίμηση Ψήφου

Νίκος Ανδρουλάκης: Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται από το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:19