search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:33
MENU CLOSE

Συγγρού: Δόθηκε στην κυκλοφορία μετά την έκρηξη – Θα είχαμε εκατόμβη νεκρών αν ήταν εργάσιμη μέρα λέει η ΕΛΑΣ

26.01.2022 18:02
siggrou65-new

Δόθηκε τελικά στην κυκλοφορία το βράδυ της Τετάρτης η λεωφόρος Συγγρού που παρέμενε κλειστή από τα ξημερώματα οπότε και σημειώθηκε η ισχυρότατη έκρηξη στο εξαώροφο κτήριο στην λεωφόρο Συγγρού 3 , στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε 78χρονος ένοικος ενώ κινδύνευσαν σοβαρά και ένας διερχόμενος οδηγός ταξί και ο πελάτης που εξυπηρετούσε.

Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κτίρια σε ακτίνα 200 μέτρων και τα συντρίμμια εκτινάχθηκαν παντού.

Στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θειοδωρικάκος μαζί με τον με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, και ζήτησαν να επιταχυνθούν οι εργασίες των συνεργείων ώστε να αποδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος, δεδομένου ότι η Πέμπτη είναι εργάσιμη και θα προκαλούνταν κυκλοφοριακό χάος με την λεωφόρο Συγγρού κλειστή.

Για πολλές ώρες από την έκρηξη, η λεωφόρος Συγγρού παρέμενε κλειστή και στα δύο ρεύματα, για λόγους ασφαλείας.

Οι αρχές δειξήγαγαν ελέγχους στα παρακείμενα κτίρια αλλά και στο δίκτυο του φυσικού αερίου , καθώς αρχικά θεωρήθηκε ότι η διαρροή αερίου ήταν η αιτία της έκρηξης, που συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας.

Τα νεότερα στοιχεία από τις έρευνες, σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, αλλάζουν όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την έκρηξη. Και αυτό, καθώς το κτίριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτίριο στον αριθμό 7. Καθώς φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7. Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από την Πυροσβεστική μαζί με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ενώ έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Αγώνας δρόμου στήθηκε για να απομακρυνθούν τα συντρίμμια αφού ο κίνδυνος στο σημείο ήταν μεγάλος, καθώς υπήρχαν ολόκληρες τζαμαρίες, που κυριολεκτικά κρέμονταν στο κενό. Φορτηγά του Δήμου Αθηναίων και ιδιωτών φόρτωσαν και απομάκρυναν τα συντρίμμια από το σημείο.

«Γλιτώσαμε από θαύμα» αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής και δεν ήταν αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της κακοκαιρίας, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς.


Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο – Κορωνοϊός: Άλλοι 115 νεκροί, σχεδόν 18.000 νέα κρούσματα

Ζωγράφου: Σέρνουν φέρετρο με κουβέρτα στους παγωμένους δρόμους (Video)

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ηλικιωμένη από το Ντράφι ξεσπά σε λυγμούς – «Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:27