search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:41
MENU CLOSE

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της – 109 ετών – Δημοτικής Αγοράς

28.01.2022 12:58
dimotiki agora new

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποξήλωση και απομάκρυνση των κατασκευών που υπήρχαν στα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν από τα συνεργεία του αναδόχου του έργου οι κύριες εργασίες για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου της πόλης το οποπιο μετράει 109 χρόνια ζωής.

Με βάση την σύμβαση αποκατάστασης, τα έργα έχουν χρονικό ορίζοντα δύο ετών και με την ολοκλήρωσή τους θα αλλάξει ριζικά η εικόνα στο εσωτερικό του μνημείου, θα αντικατασταθούν το σκέπαστρο και τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, ενώ παρεμβάσεις προβλέπονται στο εξωτερικό και εσωτερικό μέρος του κτιρίου.

Ήδη από την Δημοτική Αγορά αποχώρησαν όλοι οι καταστηματάρχες, πολλοί από τους οποίους έχουν μεταφέρει τις επιχειρήσεις τους σε καταστήματα που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η Δημοτική Αγορά των Χανίων εγκαινιάσθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1913 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και από τότε λειτουργούσε συνεχώς, ακόμα και την περίοδο της Γερμανικής κατοχής.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα που διευκολύνουν τη μετάδοση, λένε Λινού και Τζανάκης

Φάλαινα στον Άλιμο: «Υποφέρει» λένε οι επιστήμονες – Αγώνας για να σωθεί (Video/Photos)

Δωμάτιο συντονισμού κρίσεων: Το πρόσωπο που σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναλάβει επικεφαλής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:40