search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:20
MENU CLOSE

Βουλή: Πανδημία, ακρίβεια, κακοκαιρία και Φουρθιώτης στο «μενού» – Τι θα πει ο Τσίπρας και τι θα απαντήσει ο Μητσοτάκης

28.01.2022 07:00
tsipras-vouli-new (3)

Η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση αιφνιδίασε το κυβερνητικό επιτελείο το οποίο την συγκεκριμένη στιγμή εμφανίζεται στριμωγμένο στην γωνία εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι πολίτες στην κακοκαιρία.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα από αυτή την ιστορία καθώς η αίσθηση που υπήρχε στα κυβερνητικά στελέχη είναι ότι οι συνέπειες είναι πολλές και μεγάλες . Γι αυτό άλλωστε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο αρκέστηκε να ζητήσει μια συγνώμη χωρίς ωστόσο να την συνοδεύει με μία επίπληξη στους υπεύθυνους υπουργούς.

Αντίθετα μάλιστα έφτασε στο σημείο να καλύψει τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη αποδίδοντας τα λάθη στην απειρία και στην κακή οργάνωση των παραγόντων του εν λόγω υπουργείου.

Η λογική που θα κινηθεί πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή είναι ότι πρόκειται για «προβλέψιμη κίνηση εντυπωσιασμού» και θα την συσχετίσει με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Από σήμερα το απόγευμα πάντως και μέχρι την Κυριακή τα στελέχη της κυβέρνησης θα βρεθούν απέναντι στα πυρά των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οπαία θα θέσουν όλα τα θέματα.

Έτσι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί θα πρέπει να απαντήσουν γιατί η χώρα μας στην πανδημία είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο , τι γίνεται με το ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση κάποιων νοσοκομείων , τι πήγε λάθος με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, γιατί δεν κάνει τίποτα στα θέμα της ακρίβειας της ενέργεια, και των ειδών πρώτης ανάγκης , τι υπάρχει πίσω από την υπόθεση Φουρθιώτη και φυσικά που οφείλεται η παταγώδης αποτυχία στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει για μια ακόμη φορά τον Χρήστο Στυλιανίδη , θα αποδώσει τον μεγάλο αριθμό θανάτων στο γεγονός ότι υπάρχουν ότι ακόμα αρκετοί ανεμβολίαστοι ενώ εξέχοντα ρόλο στην συζήτηση θα έχει ο Παύλος Πολάκης τον οποίο θα κατηγορήσουν ότι κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

Σε ότι αφορά την κακοκαιρία η κυβέρνηση θα κινηθεί στην γραμμή των τελευταίων ημερών –ότι δηλαδή φταίει η Αττική οδός ενώ θα υπενθυμίσει ότι με παρέμβαση του πρωθυπουργού θα δοθούν τα 2000 ευρώ σε όσους ταλαιπωρήθηκαν . Δεν αποκλείεται στα πλαίσια αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξαγγείλει και κάποια αποζημίωση για όσους έμειναν για μέρες στο σκοτάδι από τις διακοπές ρεύματος .

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης στο Open: Υπερψηφίζει την πρόταση μομφής με αιχμές για Τσίπρα και κριτική στην κυβέρνηση

Πρόταση μομφής: Το απόγευμα της Παρασκευής ξεκινά η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή – Την Κυριακή η ονομαστική ψηφοφορία

Συνάντηση Μητσοτάκη με CEO της JPMorgan: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» η επένδυση στη Viva Wallet

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:20