search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:22
MENU CLOSE

Η βεντέτα Μητσοτάκη με ΚΙΝΑΛ και πώς θα έρθει ο Σασμός

01.02.2022 08:38
mitsotakis_kinal_new

Ένταση στις σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ προβλέπω το επόμενο διάστημα.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να μην αναφερθεί στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ –και στον Γιάννη Στουρνάρα– σε ότι αφορά στην υπόθεση της Novartis που τέθηκαν και γι’ αυτούς στο αρχείο, δημιούργησε ερωτηματικά. Και ήρθε την επόμενη μέρα και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν παράβλεψη, αλλά στρατηγική.

Ο Μητσοτάκης δεν θέλησε να αναφερθεί στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ δίνοντας ένα πάτημα για μελλούμενες αντιπαραθέσεις με στόχο την περιχαράκωση εντός Νέας Δημοκρατίας των κεντρώων ψηφοφόρων που τον ψήφισαν στις περασμένες εκλογές.

Βλέπετε, οι δυσκολίες αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο – έμπνευση Θεοδωρικάκου, έργο Γεραπετρίτη– δημιουργούν την ανάγκη πολωτικού κλίματος, όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Μένει να δούμε, αν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανεβάσει τους τόνους με την Νέα Δημοκρατία και αν αυτό βολεύει για την επιστροφή των «ασώτων» ψηφοφόρων που ψήφισαν Μητσοτάκη στις εκλογές του 2019.

Πάντως τον… Σασμό θα τον κάνουν οι δημοσκοπήσεις που στο επόμενο διάστημα θα έρθουν στα ίσα τους, αφού στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ «τρέμουν» στην ιδέα ότι μετά το φούσκωμα των δημοσκοπήσεων –και είναι λογικό– να έρθει και το… ξεφούσκωμα.

Ο καθείς όπως στρώνει…

Διαβάστε επίσης:

Η πρόβα στη Βουλή και ο αντίπαλος του Τσίπρα

Μπουρλότο, αν γίνει αλλαγή του εκλογικού νόμου

Ευθύνας ετέρους αξιών διδόναι, και αυτός ύπεχε*

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:22