search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:48
MENU CLOSE

Πέθανε η ηθοποιός Μόνικα Βίτι (video)

02.02.2022 14:04
vitti

Η Μόνικα Βίτι, η ιταλίδα ηθοποιός που «φώτισε» το έργο του Μικελάντζελο Αντονιόνι, πέθανε σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

«Αντίο Μόνικα Βίτι, αντίο στην βασίλισσα του ιταλικού σινεμά. Η σημερινή είναι μία ημέρα μεγάλης θλίψης, μία μεγάλη καλλιτέχνις και μία μεγάλη Ιταλίδα χάθηκε», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Ποια ήταν η Μόνικα Βίτι

Γεννήθηκε το 1931 στη Ρώμη. Πρωταγωνίστησε σε ταινίες του Λουίς Μπουνιουέλ του Ντίνο Ρίζι, του Μάριο Μονιτσέλι, όμως έγινε γνωστή κυρίως από τις ταινίες του Μικελάντζελο Αντονιόνι, του οποίου ήταν καλλιτεχνική μούσα και σύντροφος.

Είχε τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ αυτών 9 βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο, 11 ιταλικές Χρυσές Σφαίρες, μία Αργυρή Άρκτο καλύτερης ηθοποιού και τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα για την προσφορά της στον κινηματογράφο.

Το 2002 έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή της στην πρεμιέρα του θεατρικού μιούζικαλ “Notre-Dame de Paris“, στο Παρίσι, ενώ είχαν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ.

Μετά από μια δεκαετία θα γίνει και επισήμως γνωστό το πρόβλημά της…

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Γερασιμίδου για Μαλέσκου: «Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν προβάλλουν εξυπνάδα» (Videos)

Σταμάτης Κραουνάκης: «Έχω ξενυχτήσει έξω από σπίτι για να πιάσω το θέμα μου με τον εραστή» (Video)

Γούπι Γκόλντμπεργκ: «Πυρά» για τη δήλωσή της πως «το Ολοκαύτωμα δεν έχει να κάνει με τη φυλή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:47