search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:22
MENU CLOSE

ΗΣΑΠ: Μισός ο στόλος του Ηλεκτρικού λόγω έλλειψης ανταλλακτικών

03.02.2022 11:38
isap_new

Συνεχή είναι τα παράπονα πολιτών για το γεγονός ότι και στους σταθμούς του Ηλεκτρικού παρατηρείται συνωστισμός εξαιτίας των αραιών δρομολογίων.

Δεν θα μπορούσε να είναι όμως και διαφορετικά καθώς, όπως σημειώνει ο πρόεδρος των εργαζόμενων Παναγιώτης Κοντογιάννης, από τους συνολικά 45 συρμούς που βρίσκονται στο δυναμικό του ΗΣΑΠ, σε λειτουργία βρίσκονται μόλις 22.

Οι υπόλοιποι συρμοί, όπως δηλώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στην «Αυγή», βρίσκονται παροπλισμένοι λόγω ελλιπούς συντήρησης και βλαβών που δεν αποκαθίστανται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Ειδικά τις τελευταίες μέρες, τα δρομολόγια έχουν αραιώσει ακόμα περισσότερο.

«Επιδεινώθηκε η κατάσταση λόγω κακού σχεδιασμού με τον χιονιά», εξηγεί ο Παναγιώτης Κοντογιάννης. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις 8 συρμοί κατάφεραν να εκτελούν δρομολόγια την περασμένη βδομάδα με τον χιονιά.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια, έκανε λόγο για αδυναμία «προσέλευσής τους στην τεχνικοεπισκευαστική βάση» προκειμένου να διορθώσουν τις βλάβες των συρμών λόγω του χιονιά.

«Όχι μόνο όλοι οι εργαζόμενοι, ηλεκτροδηγοί, τεχνίτες και σταθμάρχες ήταν στη θέση τους υπό συνθήκες πολικού ψύχους, αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν και τη λανθασμένη εκτίμηση των υπευθύνων, που ανάλωσαν όλες τις δυνάμεις βάζοντας τα τρένα να πηγαινοέρχονται πάνω-κάτω στις γραμμές επί 24ωρης βάσης στο βόρειο κομμάτι του δικτύου για να κρατηθεί ανοιχτό προκαλώντας σοβαρές βλάβες στους γερασμένους συρμούς που δεν είχαν και με τι να αντικατασταθούν», απαντά από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Παναγιώτης Κοντογιάννης, μιλώντας στην «Αυγή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ενέσεις που επιχειρεί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ με τη μεταφορά 2-3 συρμών του μετρό στις γραμμές των τρένων τις ώρες αιχμής είναι ανεπαρκείς. Μόνη λύση θα ήταν η άμεση «προμήθεια ανταλλακτικών για να επισκευάσουμε παροπλισμένους συρμούς και η δρομολόγηση αγοράς επιτέλους νέων τρένων σε έναν στόλο που διαθέτει συρμούς του 1984».

Διαβάστε επίσης:

Πάνος Νάτσης: «Η αγάπη δεν τελειώνει εδώ» – Συγκλονίζει το «αντίο» της συντρόφου του

Άυλο διαζύγιο με λίγα «κλικ»: Άνοιξε η πλατφόρμα – Αναλυτικά τα 8 βήματα

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Έφτασε στον εισαγγελέα ο 23χρονος – Βρισιές και αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:20