search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:23
MENU CLOSE

Με αυτά τα 8 φρούτα η επιδερμίδα θα λάμψει

03.02.2022 10:31
skincare_woman_new

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κατανάλωση φρούτων, τουλάχιστον 2 μερίδες την ημέρα, είναι απαραίτητη για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Ωστόσο τα φρούτα είναι εξαιρετικά ωφέλημα και για το δέρμα μας, περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και άφθονη ποσότητα θρεπτικών συστατικών που βοηθούν την επιδερμίδα να είναι λαμπερή και υγιής. Ποια φρούτα λοιπόν είναι ωφέλιμα και περιέχουν θρεπτικά συστατικά ώστε να μας βοηθήσουν να επιταχύνουμε αυτή τη φυσική λάμψη του προσώπου μας;

1. Καρπούζι

Αν και καλοκαιρινό φρούτο, έχει οφέλη για το δέρμα που διαρκούν όλο το χρόνο. Τα καρπούζια αποτελούνται από 93% νερό και είναι πλούσια σε  μηλικό οξύ το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος.

2. Berries

Όλα τα φρούτα του δάσους είναι καλά για το δέρμα μας διότι περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C η οποία είναι σημαντική για το σχηματισμό του κολλαγόνου και βιταμίνη Α που βοηθάει τα προβλήματα ακμής και αποτρέπει τις λεπτές γραμμές  και τις ρυτίδες

3. Πορτοκάλι

Η κατανάλωση ενός ολόκληρου πορτοκαλιού κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και ελαχιστοποιεί τα σημάδια γήρανσης.

4. Σταφύλια

Η κατανάλωση κόκκινων αλλά και πράσινων σταφυλιών είναι γεμάτα με βιταμίνη C και άλλα απαραίτητα αντιοξειδωτικά. Ωφελούν  το δέρμα από προστατεύοντας το από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία η οποία μπορεί να προκαλέσει βαθιές ρυτίδες και κηλίδες  από τον ήλιο.

5. Ρόδι

Το ρόδι περιέχει φυσικά αντιμικροβιακά από βιταμίνη C που καταπολεμούν τους μύκητες και τα βακτήρια στο δέρμα, επίσης είναι γνωστό πως αυξάνει την ροή του αίματος δίνοντας στο δέρμα μια φυσική λαμπερή λάμψη.

6. Μπανάνες

Εκτός από χορταστικές και δυναμωτικές, οι μπανάνες περιέχουν φαινολικά , είναι ενώσεις που προσφέρουν προστασία, σε αντίθεση με τα ένζυμα που προκαλούν την διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα. Οι φαινολικές ουσίες βρίσκονται στη φλούδα της μπανάνας και χρησιμοποιούνται συχνά για την θεραπεία εγκαυμάτων ή σε δερματικές φλεγμονές 

7. Δαμάσκηνα

Αν και όχι τόσο δημοφιλές φρούτο, τα δαμάσκηνα περιέχουν αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες έτσι ώστε να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της γήρανσης και των περιβαλλοντικών βλαβών. Τα αντιοξειδωτικά παρέχουν επίσης προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV με αποτέλεσμα να προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο.

8. Καρύδα

Τα πιο λιπαρά φρούτα όπως η καρύδα είναι εξαιρετικά για το δέρμα μας. Εκτός από την ενυδάτωση η καρύδα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ το οποίο βοηθά να σκοτωθούν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.  Όχι μόνο η ακατέργαστη καρύδα αλλά και το λάδι της επίσης βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του λόγο της βιταμίνης F.

Διαβάστε επίσης:

Το αρωματικό βότανο που διώχνει το άγχος και ενισχύει το ανοσοποιητικό

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Η κίνηση που μειώνει κατά 46% τους επικίνδυνους πολύποδες

Πειράζει που κοιμάμαι με την τηλεόραση ανοιχτή; Όλες οι απαντήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:21