search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:33
MENU CLOSE

Αναγνωστοπούλου για Κριεζή: «Που πάει ο καιρός που φεύγει;»

06.02.2022 21:05
sia-anagnwstopoulou-1300X700

Αντίο στη σπουδαία στιχουργό Μαριανίνα Κριεζή, που «έφυγε» από τη ζωή, με έναν δικό της στίχο, είπε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Η Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει σε δήλωσή της: «Πόσο λυπηρό είναι να αποχαιρετά κανείς τη Μαριανίνα Κριεζή, αυτή την ευαίσθητη και ταλαντούχα στιχουργό, αυτό το διαχρονικό κορίτσι με τον ανατρεπτικό λόγο στον στίχο της».

»Η Μαριανίνα Κριεζή είναι αυτή που πήγε ένα βήμα παραπέρα το παιδικό τραγούδι στη θρυλική Λιλιπούπολη, δημιουργώντας ευρηματικές ευφάνταστες εικόνες, καλώντας τα παιδιά να εμπνευσθούν από μια ”Μπόσσα Νόβα Του Ζαχαροπλαστείου”, από το ”Χορό Των Μπιζελιών”, από ένα ”Τσιφτετέλι Της Γρίπης”. Τι μεγάλη διαχρονικότητα έχουν αυτά τα τραγούδια και τι διευρυμένο ακροατήριό διαφορετικών ηλικιών. Ένα τρυφερό σημείο αναφοράς πολλών γενιών», συνεχίζει.

«Η συνεργασία της με τη Λένα Πλάτωνος, λίγο αργότερα στην αρχή της δεκαετίας του ’80, σ’ έναν δίσκο πολύ μπροστά από την εποχή του, το Σαμποτάζ, έναν δίσκο πρωτοπορία στον ηλεκτρονικό ήχο, ξάφνιασε τα ακούσματα της νεότητας μας με τραγούδια όπως η “Πτήση 201” ή το “Κοπερτί”. Συναντήθηκε και με άλλους σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές, όμως ακόμα και αν είχε μόνο αυτούς τους δύο δίσκους- σταθμούς στην καριέρα της, θα είχε σίγουρα αφήσει το ίχνος της στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Ένα αντίο Μαριανίνα με έναν δικό σου στίχο: ”Που πάει ο καιρός που φεύγει;”», καταλήγει η Σία Αναγνωστοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Γαβράς: Ο ρόλος του Χρήστου Σαρτζετάκη στο «Ζ»

Τελευταία παράσταση για την Μόνικα Βίτι: Πέθανε στα 90 της χρόνια – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Νίκος Αντύπας: Ο κορυφαίος μουσικός που σφράγισε το ελληνικό τραγούδι (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06