search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:16
MENU CLOSE

Για πρώτη φορά στην ιστορία, παράλυτος άνδρας περπατά ξανά χάρη σε εμφύτευμα (Video)

07.02.2022 21:46
paralitos_new

Ένας παράλυτος άνδρας με κομμένο νωτιαίο μυελό κατάφερε να περπατήσει ξανά, χάρη σε ένα εμφύτευμα που αναπτύχθηκε από μια ομάδα Ελβετών ερευνητών.

Είναι η πρώτη φορά που κάποιος που έχει υποστεί πλήρη κοπή στο νωτιαίο μυελό μπόρεσε να περπατήσει ξανά ελεύθερα.

Ο Michel Roccati έμεινε παράλυτος μετά από ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα, πριν από πέντε χρόνια. Ο νωτιαίος μυελός του κόπηκε εντελώς – και δεν έχει καθόλου αίσθηση στα πόδια του.

Αλλά τώρα, μπορεί να περπατήσει ξανά, χάρη σε ένα ηλεκτρονικό εμφύτευμα που έχει προσαρτηθεί χειρουργικά στη σπονδυλική στήλη του.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι το εμφύτευμα δεν αποτελεί θεραπεία για τον τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης και ότι η τεχνολογία εξακολουθεί να είναι πολύ περίπλοκη για να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή ζωή, αλλά το χαιρετίζουν ως σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

«Η τεχνολογία αυτή είναι δώρο για μένα», λέει ο ίδιος ο Michel. «Σηκώνομαι όρθιος, περπατάω όπου θέλω, μπορώ να ανεβοκατέβω τις σκάλες – είναι σχεδόν μια φυσιολογική ζωή».

Τα νεύρα του νωτιαίου μυελού στέλνουν σήματα από τον εγκέφαλο στα πόδια. Μερικοί άνθρωποι παραλύουν, όταν τα νεύρα καταστρέφονται λόγω κάποιου τραυματισμού.

Στην περίπτωση του Michel δεν υπάρχει κανένα σήμα στα πόδια του, επειδή ο νωτιαίος μυελός έχει κοπεί εντελώς. Αλλά το εμφύτευμα στέλνει σήματα απευθείας στα πόδια του, που του επιτρέπουν να περπατήσει, όταν το εμφύτευμα είναι ενεργοποιημένο.

Διαβάστε επίσης

Άλκης Καμπανός: Καταπέλτης η ιατροδικαστής -Ήξεραν τι έκαναν αυτοί που τον χτύπησαν

Νέα Δημοκρατία: Διέγραψε τον Πέτρο Δούκα μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του

Νέος Βουτζάς: Δεν έπρεπε να υπάρχουν εκεί, δεν σώζονται, λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για τα σπίτια που «βυθίζονται»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:16