search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:31
MENU CLOSE

Διαφοροποίηση Παπαδόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: «Δεν μπορούμε να αρνηθούμε το πόρισμα της δικαιοσύνης»

08.02.2022 17:13
sakis_papadopoulos

Σε διαφοροποίηση από την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis προχώρησε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σάκης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας στη Βουλή πως το κόμμα του οφείλει να αποδεχθεί τις δικαστικές αποφάσεις που θέτουν στο αρχείο τις υποθέσεις των πολιτικών προσώπων που στοχοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που για ένα διάστημα ήταν μέλος της Επιτροπής της Βουλής για την Novartis επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπενθύμισε είχε καταλήξει πως «για όλες τις περιπτώσεις που εξετάσαμε μόνο για τρεις θα έπρεπε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών. Των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλου, Άδωνι Γεωργιάδη και για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Για τους δύο είδαμε ότι αρχειοθετήθηκε . Εύχομαι και στον Ανδρέα τον Λοβέρδο να αθωωθεί».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως «θα πρέπει να πούμε ότι στο πόρισμα εμείς που καταθέσαμε δεν βρήκαμε ενοχοποιητικά στοιχεία ούτε για τον κύριο Bενιζέλο, ούτε για τον κύριο Kουτρουμάνη, ούτε για τον κύριο Στουρνάρα ούτε βέβαια για τον κύριο Πικραμένο και τον κύριο Σαμαρά, ούτε για τον κύριο Λυκουρέντζο, ούτε για τον κύριο Σαλμά».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα εξήρε την Δικαιοσύνη λέγοντας πως «εισαγγελία διαφθοράς έκανε άριστη δουλειά γιατί ουσιαστικά συμφώνησε γιατί ουσιαστικά μόνο για αυτές τις περιπτώσεις έπρεπε να διερευνηθούν οι ευθύνες και τώρα έβαλε στο αρχείο την υπόθεση την οποία γνωρίζουμε» και κατέληξε «οφείλαμε καθαρή απάντηση εκ μέρους όλης της ομάδας των βουλευτών που συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή.

Και βέβαια του αείμνηστου του Αντώνη του Μπαλωμενάκη ο οποίος είχε συμφωνήσει με τις αντιλήψεις αυτές τις οποίες καταθέσαμε και με το πόρισμα το οποίο διαβιβάσαμε εμείς προς την εισαγγελία κατά της διαφθοράς».

Διαβάστε επίσης

Δολοφονία Άλκη: Πώς φτάσαμε στην παράδοση του Έλληνα καταζητούμενου – Κρυβόταν σε φίλους του

Καύσιμα: Το «πράσινο φως» της Λαγκάρντ για μείωση φόρων «οπλίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ (videos)

Oscars 2022: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Ποιοι διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:30