search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 15:04
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Βροχές και θυελλώδεις άνεμοι – Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (Videos)

09.02.2022 08:31
mpofor-kairos-new

Βροχές ή καταιγίδες κυρίως σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα με γρήγορη βελτίωση αναμένονται σήμερα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022.

Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης, ενώ ηλιοφάνεια αναμένεται στην υπόλοιπη χώρα. Ενισχυμένοι βόρειοι θα είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, περιμένουμε βροχές στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 12, στην Ήπειρο από -5 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 3 έως 11 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3-5 μποφόρ και ενδεχομένως στα ανοικτά του Θερμαϊκού τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες – Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται

Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, που φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Δολοφονία Άλκη: Αυτός είναι ο 25χρονος που παραδόθηκε στις Αρχές, γνωστός και ως «Αθηναίος»

Ηράκλειο: Άνδρας επιτέθηκε σε φιλόλογο προσπαθώντας να την ναρκώσει (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 15:04