search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:52
MENU CLOSE

Μεγάλο deal στην ασφαλιστική αγορά: Στην Allianz η Ευρωπαϊκή Πίστη αντί 200 εκατ. ευρώ

11.02.2022 20:59
Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης μικρομεσαίων - Έως 1.500 ευρώ ανά επιχείρηση - Media

Η μετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ κατέγραψε άνοδο 11,96% κλείνοντας στα 6,74 ευρώ και ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση στα 178 εκατ. Ευρώ.

Θέμα χρόνου είναι η επίσημη ανακοίνωση εξαγοράς της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα ξεπερνάει τα 200 εκατ. ευρώ, με 30% premium σε σχέση με την καθαρή θέση, ενώ ενδιαφέρον υπήρξε και από άλλες 2-3 επιχειρήσεις του κλάδου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η μετοχή κατά τη σημερινή συνεδρίαση κατέγραψε άνοδο 11,96% κλείνοντας στα 6,74 ευρώ, ανεβάζοντας έτσι την κεφαλαιοποίηση στα 178 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Allianz εξαγοράζει τα ποσοστά που κατέχουν στην εισηγμένη εταιρεία οι Χρήστος Γεωργακόπουλος, Σταύρος Λεκκάκος, Ευδοκία Κωνσταντινίδη και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η Ευρωπαική Πίστη είναι η μεγαλύτερη από τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες με παρουσία στις Γενικές Ασφαλίσεις, στις ασφαλίσεις Υγείας και σε επενδυτικά προιόντα (Αμοιβαία κεφάλαια). Η παραγωγή τα τελευταία χρόνια αγγίζει τα 150 εκατ. Ευρώ ετησίως και η εταιρεία έχει αυξημένους δείκτες φερεγγυότητας. Το μερίδιο αγοράς της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά ανέρχεται σε περίπου 8-10%. O βασικός μέτοχος της Ευρωπαικής Πίστης είναι ο κ.  Γεωργακόπουλος ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της εταιρείας το 1977. Κατέχει περίπου το 29% των μετοχών και δεύτερος μέτοχος μειοψηφίας είναι η EBRD με μερίδιο περίπου 16%.

Η Allianz είχε μικρότερο μερίδιο παραγωγής στην ελληνική ασφαλιστική αγορά (περίπου 6%) και μετά τις πρόσφατες μεγάλες εξαγορές πολυεθνικών ασφαλιστικών (Generali-AXA,  NN-Metlife) έπρεπε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της. Η αύξηση μεριδίου αν γίνει με εξαγορά της Ευρωπαικής Πίστης (δεν έχει βγει επίσημη επιβεβαίωση) θα αυξήσει το μερίδιο της Allianz πάνω από 10%.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό: «Πατάει γκάζι» για Marina Tower και Galleria – Τι ακολουθεί

Ένωση Επιμελητηρίων: «Πραξικόπημα» καταγγέλλει ο Χατζηθεοδοσίου – Μπρατάκος: «Δεν υποκινώ κινήματα δυσαρέσκειας»

ΟΑΕΔ: Έως και σήμερα οι αιτήσεις για πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:52