search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:59
MENU CLOSE

Κ. Μπακογιάννης: Εξωφρενικές οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών

14.02.2022 21:08
mpakogiannis65-new

Δήλωση που προκαλεί έκπληξη έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «εξωφρενικές τις αυξήσεις στην ενέργεια που βιώνουν τα νοικοκυριά», τονίζοντας παράλληλα ότι «απαιτείται σοβαρή συζήτηση και όχι πυροτεχνήματα».

Αναφερόμενος στην πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσου Ηλιόπουλου, για μείωση των δημοτικών τελών ως αντίβαρο σ΄ αυτές τις αυξήσεις, επισήμανε ότι δεν συνάδει με την εκτίμηση ότι αποτελούν «τεράστια βόμβα στα θεμέλια των οικονομικών των δήμων». Επίσης έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης των δήμων, λέγοντας, απευθυνόμενος στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης: «Αντέχετε να το συζητήσουμε πάνω από κόμματα και παρατάξεις;», επισημαίνοντας ότι εκείνος το θέτει διαχρονικά σ΄ όλες τις κυβερνήσεις.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που έχει στη στέγαση η βραχυχρόνια μίσθωση, λέγοντας ότι την ευθύνη χάραξης της πολιτικής πρέπει να την έχουν οι δήμοι και όχι η κυβέρνηση. Για το πρόβλημα που έχει ενσκήψει με την πρόταση για μετατροπή του 26ου Γυμνασίου σε Πειραματικό, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι διαφωνεί και κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία επισημαίνοντας ότι ο δήμος έχει «βάλει πλάτη» σε σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης, όπως στην προσχολική εκπαίδευση. «Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε πλάτη με απόλυτο σεβασμό όμως στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με παράδειγμα το Καλλιτεχνικό», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Βρέθηκε σουγιάς στο αυτοκίνητο του 22χρονου που παραδόθηκε

Πάτρα: Ανακοίνωση της οικογένειας των τριών νεκρών παιδιών – «Κακόβουλες οι προσπάθειες ενοχοποίησής μας»

Πώς μπορούν οι άνω των 60 ετών Έλληνες του εξωτερικού να καταχωρίσουν ψηφιακά τον εμβολιασμό τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:58