search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:58
MENU CLOSE

Σάκη κρείττον του λαλείν το… «τραγουδάν»

15.02.2022 16:12
rouvas

Για πολλούς όταν ο Σάκης Ρουβάς ανοίγει το στόμα του «πετιούνται βατράχια», εννοώντας ότι δεν είναι δα και κανα αηδόνι.

Έπειτα από την πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του, στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του Mega με τη Σίσσυ Χρηστίδου, απλώς επιβεβαιώνεται ότι είναι περιορισμένης ενσυναίσθησης και ότι έχει ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα.

Ο γεννημένος στις 5 Ιανουαρίου του 1972 περφόρμερ  προσεγγίζει το χρονικό όριο για να θεωρείται και τυπικά «μεσήλικας». Είναι οικογενειάρχης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχει «απίστευτη θετική ενέργεια», όμως άλλο «τρελοπενηντάρης» και άλλο «σαχλοπενηντάρης».

Ακόμα χειρότερα, όταν διατυπώνει γνώμη, θέση, αισθήματα για έναν υπόδικο- με βαρύ κατηγορητήριο- με δηλώσεις ολέθριες για τον ίδιο καταρχήν και καταρχάς: «Ένιωσα στεναχώρια για τον άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή καταλάβαινα ότι βρίσκεται σε μία “κόλαση”…», είπε εννοώντας τον Λιγνάδη.

«Ακόμα και αν έχει συμβεί αυτό που λέτε εσείς, αυτό που λένε τα θύματα, βεβαίως υπάρχει στεναχώρια και λύπη, είναι μία τραγωδία για τα θύματα. Είναι μία τραγωδία και για τους ανθρώπους που πάσχουν από κάτι. Όπως τους ναρκομανείς κάνουν χρήση ουσιών τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε με κάποιο τρόπο. Είναι μία παθολογία που χρειάζεται θεραπεία, βοήθεια. Να προστατεύουμε ανθρώπους που μπορεί να πέσουν θύματα. Πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους που μπορεί να εκτεθούν σε αυτές τις συμπεριφορές και αυτούς που πάσχουν.

Πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους. Τα αίτια αυτής της παθολογίας πρέπει να τις διερευνήσουμε στην κοινωνία μας. Να δούμε από που ξεκινάει; Από ποια παιδικά χρόνια; Πώς φτάνει ένας άνθρωπος να κάνει ένα έγκλημα».

Ενδεικτικά αποσπάσματα από όσα είπε ο Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη στην παρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου, που καθόταν και τον κοίταζε με θαυμασμό και λατρεία, που τον αντιμετώπιζε με αφασία.

Μήνες μετά, και έπειτα από πλήθος δημοσιευμάτων από στοιχεία επιβαρυντικά για τον θεατρικό μέντορα του Ρουβά- αποκαλύφθηκε πως και το 1984 ο κ. Λιγνάδης είχε προσαχθεί στην αστυνομία μετά από μήνυση για αποπλάνηση ανήλικου παιδιού  ενός φιλικού του ζευγαριού καλλιτεχνών- ο περφόρμερ με εμφανή ασυγκρότητο λόγο- άρα και σκέψη- είπε «την αλήθεια» του. Το μυαλό του καλλιτέχνη μπλέντερ

Δεν εκστομίζονται τέτοιες κουβέντες. Φαίνεται ότι ο πολυπράγμων καλλιτέχνης, είχε μια πολύ επιφανειακή ενημέρωση. Μάλλον κάτι είχε «πάρει» τ αυτί του.

Είναι ανεπίτρεπτο όταν έχει χυθεί τόσο μελάνι, έχουν βγει τόσα και τόσα δημοσιεύματα, ο Σάκης Ρουβάς «να τοποθετείται», όπως του αρέσει να επαναλαμβάνει στην τηλεοπτική κουβέντα του,  λέγοντας «ακόμα και αν συμβαίνει αυτό που λέτε εσείς (σ.σ. εννοώντας τους παρουσιαστές), που λένε τα θύματα, υπάρχει μεγάλη λύπη», ή «Όπως συμβαίνει με τους ναρκομανείς και τους αγκαλιάζουν και τους φροντίζουν πρέπει να συμβεί το ίδιο (σ.σ. εννοώντας τον Δημήτρη Λιγνάδη».

Δυσκολεύτηκε ο Σάκης Ρουβάς και φάνηκε ότι δεν είχε ξεκάθαρη σκέψη, ξεκάθαρη γνώμη. Όμως, μόνον βροχή πέφτει από τα σύννεφα. Άντε και χιόνι. Άνθρωποι ποτέ.

Ο Ρουβάς δεν έχει επίγνωση των δυνατοτήτων του. Αγνοεί το απόσταγμα της λαϊκής σοφίας που λέει «άπλωνε τα πόδια σου κατά το πάπλωμά σου». Ή το άλλο το πιο παλιό: κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν.

Εύστοχα έγραψε στο Facebook η Έλενα Ακρίτα ότι «η καριέρα του Ρουβά τελείωσε».

Έχουν μαζευτεί πολλά- αξέχαστα- για τον Ρουβά. Τα έχει προκαλέσει ο ίδιος μέσα στην- επικίνδυνη για τον ίδιο- αφέλεια του και τον εφησυχασμό, ότι κάποιοι δορυφόροι του θα αναλάβουν να τον «καθαρίσουν».

Ίσως έχει ως δεδομένο ο Ρουβάς, ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο, επειδή ένα «σύστημα» πλάθει την υπέρτατη ωραία εικόνα του. Του άριστου.

Δεν ξεχνιέται η ανεκδιήγητη συναυλία του καλλιτέχνη στην Πράσινη Γραμμή, στην Κύπρο, με τον Τούρκο συνάδελφο του Μπουράκ Κουτ, που κατέληξε σε φιάσκο με επεισόδια, δακρυγόνα, συλλήψεις και τραυματισμούς τον Μάιο του 1997

Το λάθος ήταν διπλό, διότι η συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου, ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους (την είχε διοργανώσει ο πρώην μάνατζέρ του Ηλίας Ψινάκης- ο οποίος προσφάτως και με αφορμή τις δηλώσεις Ρουβά για Λιγνάδη, είπε εκ του ασφαλούς ότι «αν ήμουν μάνατζέρ του, δεν θα είχε συμβεί αυτό»).

«Ψιλά γράμματα» όμως αυτά για τον Ρουβά και την «αυλή» του.

Τότε είχε «φυγαδευτεί» από τον πρώην μάνατζερ του για έξι μήνες στο εξωτερικό, για να καταλαγιάσει η οργή και ο θυμός στο πρόσωπο του.

Πιο πρόσφατα (Σεπτέμβριος 2020)  ως το κεντρικό πρόσωπο καμπάνιας αυτοκινητοβιομηχανίας, πάρκαρε μοντέλο πολυτελείας της φίρμας μπροστά στο Ηρώδειο.

Και εδώ ο Ρουβάς βρέθηκε φάουλ. Με τη «βούλα» της Πολιτείας μάλιστα.

«Η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις», ανέφερε το Υπουργείο Πολιτισμού τότε, καταθέτοντας στη συνέχεια μηνυτήρια αναφορά σύμφωνα με το νόμο για «την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς» (η  Εφορεία Αρχαιοτήτων προσέφυγε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών «για παράνομη χρήση αρχαιολογικού χώρου με στάθμευση ιδιωτικού οχήματος στον αύλειο χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, για παράνομη φωτογράφηση χωρίς σχετική άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, αλλά και για παράνομη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς σχετική άδεια με πιθανό διαφημιστικό σκοπό»).

Τότε ζήτησε συγγνώμη. Και τώρα με ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια περίπου αυτό επιχείρησε να κάνει.

Για μια ακόμη φορά έβαλε εαυτόν στο κάδρο με αρνητικό πρόσημο. Νόμιζε, ότι για μία ακόμη φορά, θα περπατούσε στο νερό τηςλίμνηςτης δημοσιότητας χωρίς να βραχεί.

Στο μεταξύ ξέχασε εκείνο που είχε γράψει στο facebook το 2015 με αφορμή το δημοψήφισμα, με θέση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ε.Ε.: «Η διαφορά ενός νοήμονα με έναν ανόητο άνθρωπο ειναι οτι ο πρώτος μαθαίνει από τα λάθη του, ενώ ο δεύτερος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει οτι οτι κάνει είναι σωστό,
Και τα επαναλαμβάνει …
!». Τα γραπτά, εσχάτως και οι αναρτήσεις Σάκη στο facebook μένουν, γαμώτο.

Κακή τηλεόραση

«Συνηθίζεται το να είσαι ο Σάκης Ρουβάς;» ήταν η πρώτη αποστομωτική (ακόμα για για τον Ρουβά) ερώτηση της Σίσσυς Χρηστίδου που κοίταζε τον καλεσμένο της με θαυμασμό και λατρεία. Το ρεσιτάλ αμετροέπειας μόλις είχε αρχίσει.

Για μια ακόμη φορά είδαμε ένα χαρακτηριστικό δείγμα κακής τηλεόρασης. Με μεθοδικότητα τα κανάλια διοχετεύουν τα πάντα, ακρίτως, στο χωνευτήρι του πρωινομεσημεριανάδικου σουσουδισμού.

Ομιλούσες κεφαλές, αδρά αμειβόμενες, με ένα διαφημιστικό μηχανισμό από πίσω να επενδύει σε αυτές, συζητούν με την ίδια άνεση, ευκολία αλλά και σοβαροφάνεια για το δήθεν ειδύλλιο παικτών του τοξικού ριάλιτι «Survivor» έως τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη.

Με επιδερμική προσέγγιση, κατά τύχη ελάχιστο προβληματισμό, με πέντε σημειώσεις στο χαρτί γραμμένες από τον αρχισυντάκτη της εκπομπής στην πιο αισιόδοξη περίπτωση, οι παρουσιαστές παγιδευμένοι στην εικόνα τους, στην εικόνα του καλεσμένου τους, τσαλαβουτούν στην επικαιρότητα, με δυο τρείς πρόχειρες ερωτήσεις και έπειτα τριαλαρι-τριαλαρο.

Και έχουν να λένε ότι κάνουν infotainment (δηλαδή ενημέρωση και ψυχαγωγία), όπως ameriki.

Η Χρηστίδου θαμπωμένη από τη λάμψη του φίλου της Σάκη- σαν σε νιρβάνα- κρεμόταν από τα χείλη του. Παραδομένη. Δεν την τάραξε το παραμικρό από όσα είπε ο καλεσμένος της. Παρέα με τον βοηθό παρουσιαστή Παύλο Σταματόπουλο, σαν σε ένα σύννεφο, τα έλεγαν οι τρείς τους.

Δεν τής πέρασε από το μυαλό, να τον διακόψει. Να βάλει τελεία στην κατακρήμνισή του. Κρίμα.

Κλασικό δείγμα ξοφλημένης τηλεόρασης. Απαίδευτης. Τελματωμένης. Αυτοαναφορικής. Αποκομμένης εντελώς από την κοινωνία. Και η κοινωνία δεν είναι ούτε το «Survivor», ούτε η «Φάρμα», ούτε τα «λαμπερά» πρόσωπα της ελληνικής μποτοξαρισμένης σόουμπιζ.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός: Η Καλλιόπη μαθαίνει ότι ο Μαθιός ήταν αυτός που την πρόδωσε

Survivor – Spoiler: Αποχώρηση «βόμβα» – Δεν άντεξε και φεύγει από το παιχνίδι (Video)

Παπαδάκης εναντίον τηλεθεατή που έβρισε την οικογένειά του: «Θα σε βρω, θα σου κόψω και τα δύο χέρια» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:57