search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:01
MENU CLOSE

Σε Φινλανδία και Νορβηγία ο Δένδιας – Στο επίκεντρο η ουκρανική κρίση

15.02.2022 09:17
dendias_new

Στη Φινλανδία μεταβαινει σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Κώστα Φραγκογιάννη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα αύριο, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίο, θα βρεθεί στη Νορβηγία.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι θα πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Φινλανδό ομόλογό του Pekka Haavisto. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και στη συνέχεια θα λάβουν χώρα κοινές δηλώσεις στον Τύπο (γύρω στις 14.45 τοπική ώρα), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, η οποία θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη.

Στη Νορβηγία ο υπουργός Εξωτερικών συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της Νορβηγίας Trond Grande. Κατόπιν ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την ομόλογό του της Νορβηγίας, Anniken Huitfeldt. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας και κοινές δηλώσεις στον Τύπο (γύρω στις 13.30 τοπική ώρα).

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών θα επισκεφθούν το νορβηγικό Κοινοβούλιο όπου και θα συναντηθούν με την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Ine EriksenSøreide.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Νορβηγία ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει διάλεξη στο Νορβηγικό Ίδρυμα Πολιτικών Ερευνών (NUPI), με τίτλο «Implementing the UNConvention on the Law of the Sea – The AegeanSea and the Eastern Mediterranean as a casestudy» (γύρω στις 15.30 τοπική ώρα).

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους υψηλούς αξιωματούχους των δύο χωρών, θα βρεθεί η ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπό το φως της Ευρωπαϊκής (με Φινλανδία) και της Νατοϊκής αλληλεγγύης (με Νορβηγία).

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Οι εξελίξεις τρομάζουν την Αθήνα – Πώς η κυβέρνηση σκέπτεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ

Αχτσιόγλου για απόφαση ΣτΕ: Μία κρίσιμη νίκη για τους εργαζόμενους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:59