search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:25
MENU CLOSE

Δολοφονία Άλκη: Την Παρασκευή η διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από τους φίλους του (Videos)

16.02.2022 08:02
thessaloniki_new

Προθεσμία ώστε να απολογηθεί την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, πήρε από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 22χρονος και 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Ο 22χρονος, ο οποίος παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αστυνομία, οδηγήθηκε την Τρίτη γύρω στις 11 το πρωί, στο γραφείο της εισαγγελέως και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση.

Παράλληλα, επειδή στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας σουγιάς σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία εναντίον του για παράνομη οπλοκατοχή.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. 

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του, ορίζοντας νέα δικάσιμο για μεθαύριο, Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα απολογηθεί και στην 7η τακτική ανακρίτρια.

Ο σουγιάς κατασχέθηκε και απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος των γονιών του 19χρονου Άλκη, Αλέξης Κούγιας, την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξει διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από την παρέα του Άλκη, τους δύο φίλους του, που τραυματίστηκαν και τους άλλους δύο που πρόλαβαν και ξέφυγαν.

Αυτό αποφασίστηκε να γίνει προκειμένου -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA– να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής καθενός στο έγκλημα.

Η διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Όσο προχωρά η διερεύνηση της υπόθεσης και αποκαλύπτονται στοιχεία, προκύπτει πως ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη καταδρομική επιχείρηση. Τα αυτοκίνητα που “περιπολούσαν” στα στενά, έψαχναν να βρουν τα παιδιά», σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει και άλλος εμπλεκόμενος στην δολοφονική επίθεση.

«Δώδεκα μέχρι τώρα (σ.σ. συλληφθέντες) και κανείς δεν χτύπησε τον Άλκη. Νομίζω αναζητείται και 13ος, δεν γνωρίζω ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του με το περιστατικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δεν θα κλείσει εδώ ο κύκλος», τόνισε.

Ηχηρή παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Την ίδια στιγμή, την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη που, ήδη, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παραγγελία του προς την 7η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης η οποία χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου, ζητάει την κατά προτεραιότητα διεξαγωγή της ανακριτικής διαδικασίας χωρίς να παραβλάπτεται ο επιβαλλόμενος ενδελεχής έλεγχος, η σε βάθος και με πληρότητα έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Σοκ στα Φιλιατρά: 19χρονη εξώθησε στην πορνεία την 14χρονη αδελφή της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:21