search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:28
MENU CLOSE

Νίκος Χορταρέας: «Πέταξε» τα ράσα κι επιστρέφει στην τηλεμαντεία! (Video)

16.02.2022 13:20
chortareas-nikos-new

Για χρόνια έλεγε τα χαρτιά με διάφορα κανάλια να τον φιλοξενούν στην τηλεόραση. Ο λόγος για τον Νίκο Χορταρέα ο οποίος έπειτα από ένα οικονομικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει με τον ίδιο να συλλαμβάνεται για απάτη, πήρε τότε την απόφαση να γίνει ιερέας.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Νίκος Χορταρέας «πετά» τα ράσα και δηλώνει και πάλι μέντιουμ και αστρολόγος.

«Βρίσκομαι σε μία φάση αλλαγής, θεληματικά ή άθελα. Ξεκινάω να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα από όλους, εκπομπές στην τηλεόραση και να λύνω μάγια. Δεν είναι κακό να λύνεις μάγια.

Και ως ιερέας κάθε Τετάρτη έκανα παράκληση του αγίου Κυπριανού, και ερχόταν ο κόσμος και διαβάζαμε ευχές για το λύσιμο της μαγείας και της γλωσσοφαγιάς, γιατί όλα αυτά τα παραδέχεται η θρησκεία μας. Μάγια έλυνα και πριν, μάγια έλυνα και ως ιερέας, τι διαφορά έχει; Απλά η ευχή αλλάζει. Είχε τόσο κόσμο, που ανοίγαμε τις πόρτες γιατί δεν χωρούσαν», αναφέρει ο Νίκος Χορταρέας.

Αναφορικά με το μυστήριο που υπάρχει γύρω από τη χειροτονία του, ο Νίκος Χορταρέας απαντά:

«Το μυστήριο ήταν ποιος με χειροτόνησε. Λειτουργούσα σε 16 εκκλησίες, έχω φωτογραφίες με άπειρους κληρικούς να λειτουργούμε μαζί με δεσπότη. Δε θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά εάν δεν είχα χειροτονηθεί. Ανήκα στη Μητρόπολη Λαγκαδά και λειτουργούσα σε ένα μεγάλο προσκύνημα στην Παναγία Περπατούσα στο Ηράκλειο Λαγκαδά» και προσθέτει αναφορικά με το αν οι πιστοί τον αποδέχτηκαν εύκολα: «Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε σε εκείνα τα μέρη. Γεμίζαμε τις εκκλησίες από τον κόσμο. Ένιωσα πραγματική αγάπη από τους πιστούς και τον κλήρο. Είχα φτάσει να κάνω 40 εξομολογήσεις την ημέρα».

Τέλος, ο Νίκος Χορταρέας μιλά για την απόφασή του να επιστρέψει στο παλιό του επάγγελμα.

«Η απόφαση ήταν εν μέρει δική μου. Αρχικά εγώ έμενα στη Μητρόπολη Λαγκαδά και ήμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όλη την ημέρα ήμασταν μαζί με τον Μητροπολίτη κι ενώ έγινε η χειροτονία μου δεν υπέγραψε τα χαρτιά. Ήταν κάτι τόσο τυπικό που δε δώσαμε σημασία.

Συγχωρέθηκε κι έφυγε πολύ γρήγορα, και ξαφνικά τα χαρτιά μου έμειναν ανυπόγραφα. Οπότε ο επόμενος σου λέει “εγώ δε σε χειροτόνησα, οπότε πώς να το υπογράψω;”. Ούτε κανείς θα έβαζε το χέρι του να υπογράψει για τον Χορταρέα. Δεν τους κατηγορώ, είναι οι καλύτεροι ιεράρχες, είναι πολύ αξιόλογοι!

Μου είπαν να κάνω δικαστήριο με τις φωτογραφίες που έχω και με μάρτυρες πιστούς και κληρικούς για να πάρω τα χαρτιά μου. Ιερέας δεν είναι, όμως το χαρτί που έχεις στο χέρι σου, ιερέας είναι η χειροτονία και εγώ χειροτονήθηκα τρεις φορές» είπε σε συνένετευξή του στην εφημερίδα Espresso.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ – Μicrosoft: Μέχρι Κυριακή οι αιτήσεις για κατάρτιση 1.000 ανέργων – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Νικόλας Πατέρας: Έκανε δωρεά τον ιστορικό πίνακα «Παπαφλέσσα» στη Βουλή των Ελλήνων

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ψέματα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ για την έρευνα, λέει η ΕΛΑΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:26