search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:19
MENU CLOSE

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ξανά σε δίκη για κακούργημα (Video)

16.02.2022 20:48
stathis-new

Σε νέα δίκη, αυτή τη φορά για κακούργημα, παραπέμπεται ο παρουσιαστή Στάθης Παναγιωτόπουλος και μάλιστα με επαπειλούμενη ποινή έως 10 χρόνια κάθειρξη, μετά από έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε για πλημμέλημα σε 5ετή φυλάκιση με αναστολή για το revenge porn, δηλαδή τη δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές στιγμές με πρώην σύντροφό του το 2016.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διαφώνησε με το σκεπτικό της απόφασης και στέλνει εκ νέου στο εδώλιο τον παρουσιαστή καθώς η άποψή του είναι πως θα έπρεπε να δικαστεί για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος με επαπειλούμενη ποινή έως 10 χρόνια.

Ο Άρειος Πάγος

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του dikastiko.gr, ο Άρειος Πάγος τάσσεται με πρόσφατη απόφασή του υπέρ της δίωξης για κακούργημα σε ανάλογες περιπτώσεις. Θεωρεί δηλαδή πως η ηθική βλάβη δεν υπόκειται σε «ποσοτικό κριτήριο». Για το λόγο αυτό και επικύρωσε απόφαση του Εφετείου, για παραπομπή σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα στην περίπτωση revenge porn και πάνω στην οποία στηρίχθηκε και η υπόθεση του παρουσιαστή.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η νομοθετική πρόβλεψη για την ύπαρξη περιουσιακού οφέλους από τον όποιον κατηγορούμενο, που οδηγεί σε κακούργημα, ισχύει και στην περίπτωση ανεπανόρθωτης ηθικής βλάβης. Με αυτό το σκεπτικό και ασκήθηκε τελικά (για τις δυο επόμενες υποθέσεις που δεν είχαν φτάσει στο ακροατήριο) κακουργηματική δίωξη σε βάρος του κατηγορουμένου.

Διαβάστε επίσης:

Άλκης Καμπανός: Βρέθηκε το μαχαίρι «καράμπιτ» με το οποίο δολοφονήθηκε

Νέα καταγγελία στην υπόθεση Τοπαλούδη: Είχαν βιντεοσκοπήσει βιασμό της στο παρελθόν

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών σπείρας που «ξάφριζε» καταστήματα στην Αττική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:17