search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:37
MENU CLOSE

Σύνταγμα: Δυναμική συγκέντρωση ενάντια στις απελάσεις και τα pusbacks – «Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών» (Photo)

20.02.2022 20:16
KEERFA_new

Με μια μαζική συγκέντρωση οργής εκατοντάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα την Κυριακή 20/2 απαιτώντας δικαιοσύνη, χαρτιά, νομιμοποίηση για τους μετανάστες, καθώς και να σταματήσουν οι απελάσεις, οι δολοφονίες και τα pushback στα σύνορα.

Ακολούθησε δυναμική διαδήλωση που κατέληξε στην οδό Γερανίου κάτω από την Ομόνοια.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Συμβούλιου Δικαιωμάτων Αποδήμων Μπαγκλαντές Ελλάδος και της ΚΕΕΡΦΑ, τον λόγο πήραν ο Σέικ Γκίαζ από το Συμβούλιο Δικαιωμάτων Αποδήμων Μπαγκλαντές στην Ελλάδα, ο Τζαβέντ Ασλάμ από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», η δημοσιογράφος Ίγκεμποργκ Μπέγκελ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, καθώς και δικηγόροι από την Βρετανία που βρίσκονται στο Λονδίνο προκειμένου να υποστηρίξουν το αίτημα για νομιμοποίηση.

Η Ινγκεμποργκ Μπέγκελ δήλωσε ότι «η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεχίζουν τα ψέματα για τα pushbacks αλλά τα 19 φέρετρα τους διαψεύδουν. Είναι άνθρωποι που έχουν αδέλφια, γονείς που τους αναζητούν αλλά δεν θα τους ξαναδούν γιατί χάθηκαν σε pushback».

O Πέτρος Κωνσταντίνου ενημέρωσε ότι «στην Αθήνα βρίσκονται συγγενείς ενός από τους δώδεκα μετανάστες από το Μπαγκαλαντές που αναγνωρίστηκαν ανάμεσα στους 19 νεκρούς του Έβρου. Οι συγγενείς ζητάνε δικαιοσύνη και θα τους στηρίξουμε νομικά με τον δικηγόρο Δημήτρη Ζώτο».

«Τα εγκλήματα στα σύνορα των κυβερνήσεων, οι νεκροί δικοί μας» σχολιάζει η ΚΕΕΡΦΑ που στο μεταξύ δημοσίευσε την φωτογραφία με τα πρόσωπα «των 12 από τους 19 νεκρούς μετά το pushback στον Έβρο» στις αρχές του μήνα.

Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν όλους-ες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, στις 19 Μάρτη, στις 3μμ στην Ομόνοια, στην Διεθνή Μέρα Δράσης Ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Εντοπίστηκε ένας νεκρός σε καμπίνα φορτηγού

Κορωνοϊός: 67 νέοι θάνατοι, 471 διασωληνωμένοι – 3.231 νέα κρούσματα μόνο στην Αττική

Εμμανουήλ Καραλής: «Πέταξε» στα 5,81 υπό τους ήχους του Ζορμπά (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:26