search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:11
MENU CLOSE

Μπάιντεν: Κυρώσεις και στην κατασκευάστρια εταιρεία του Nord Stream 2

23.02.2022 21:25
nordstream2098-new

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε το «πράσινο φως» για επιβολή κυρώσεων στη ρωσική εταιρεία που κατασκεύασε τον αμφιλεγόμενο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία στη Γερμανία, μια ημέρα αφότου η Γερμανία μπλόκαρε την πιστοποίηση του αγωγού λόγω των επιθετικών ενεργειών της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τις κυρώσεις την Τετάρτη κατά της εταιρείας Nord Stream 2 και του Γερμανού διευθύνοντος συμβούλου της, Ματίας Γουόρνιγκ.

«Έδωσα εντολή στην κυβέρνησή μου να επιβάλει κυρώσεις στον Nord Stream 2 και στα στελέχη της», ανέφερε ο Μπάιντεν.

Η κίνηση αυτή, όπως επισημαίνει το Politico, ανατρέπει την απόφαση του Μπάιντεν πέρυσι να παραιτηθεί από κυρώσεις κατά της εταιρείας και του επικεφαλής της, μια κίνηση που εξόργισε ορισμένους Ρεπουμπλικάνους, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ από το Τέξας, ο οποίος είπε ότι δείχνει αδυναμία απέναντι στη Ρωσία.

Ο αγωγός των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος θα διπλασίαζε τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία, ανέμενε άδεια για να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε προ ημερών ότι η κυβέρνησή του αναστέλλει την έγκριση για τον αγωγό λόγω των ανακοινώσεων του Πούτιν για αναγνώριση του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ ως ανεξάρτητες περιοχές και την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων εκεί.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπεριλαμβανομένου του Ανώτερου Συμβούλου για την Παγκόσμια Ενεργειακή Ασφάλεια, Άμος Χόχσταϊν, είχε εργαστεί παρασκηνιακά ώστε να πείσει τη Γερμανία να ανακοινώσει ότι θα αναστείλει την έγκριση, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Αφού ο Σολτς ανακοίνωσε την αναστολή, ο Λευκός Οίκος θεώρησε ότι θα μπορούσε να συμπεριλάβει και στις δικές του κυρώσεις τον αγωγό Nord Stream 2.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Επίθεση από χάκερ σε κυβερνητικές σελίδες και τράπεζες

Ουκρανία: Περιορισμοί σε μετακινήσεις, ενημέρωση και διαδίκτυο – Σε έκτακτη ανάγκη τις επόμενες 30 ημέρες

Ο Τζόνσον «φορτώνει» με όπλα την Ουκρανία – Έτοιμος για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:11