search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:28
MENU CLOSE

Υπόθεση Novartis: Ενώπιον του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων o Κων. Φρουζής

23.02.2022 18:20
Φρουζής στον ΑΝΤ1: «Ποτέ δεν είδα στοιχεία εναντίον μου» (Video) - Media

Ενώπιον του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται ο πρώην επικεφαλής της Novartis και δύο γιατροί για δωροδοκία με παράνομα χρήματα  

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής καθώς και δύο ψυχίατροι για αδικήματα που αφορούν δωροδοκία με παράνομα χρηματικά ποσά.

Με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αποδεχόμενο ανάλογη εισαγγελική πρόταση, αποφαίνεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της φαρμακευτικής καθώς και δύο γιατροί πρέπει να δικαστούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και αφορούν για τον κ. Φρουζή το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ενώ για τους δύο συγκατηγορουμένους του, αυτό της παθητικής δωροδοκίας.

Η δικογραφία, σκέλος της υπόθεσης των λεγόμενων τακτικών που φέρεται να χρησιμοποίησε η εταιρία για την ενίσχυση και μεγιστοποίηση της θέσης στην αγορά, αφορά χρήματα που φαίνεται να καταβλήθηκαν στους δύο ψυχιάτρους για να συνταγογραφούν σκευάσματα της Novartis.

Οι πληρωμές των εν λόγω, αλλά και άλλων, γιατρών, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν κεντρική απόφαση της Novartis και γίνονταν μέσω τεχνασμάτων, είτε με συμμετοχές γιατρών σε συνέδρια, είτε σε προγράμματα , που χρησιμοποιούσε η εταιρία ώστε να καλύπτονται τα ίχνη των επίμαχων ποσών.

Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι και άλλοι γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, για τους οποίους είτε λόγω ανεπαρκών ενδείξεων, είτε λόγω παραγραφής, το Συμβούλιο αποφαίνεται ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη για την Ουκρανία

Μητσοτάκης: Θα θέσω το ζήτημα της έκτακτης στήριξης των νοικοκυριών στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

Πολιτική κόντρα με αφορμή δημοσίευμα για Βγενόπουλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:28