search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 06:35
MENU CLOSE

Ίσες αποστάσεις Σρέντερ για εισβολή στην Ουκρανία – «Έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές»

24.02.2022 17:42
shroeader

«Πρέπει να τερματιστούν το συντομότερο ο πόλεμος και τα συνδεδεμένα με αυτόν δεινά για τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Αυτό αποτελεί ευθύνη της Ρωσίας», δήλωσε ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, υψηλόβαθμο στέλεχος των ρωσικών ενεργειακών κολοσσών.

Ο κ. Σρέντερ έκανε λόγο για «λάθη και από τις δύο πλευρές», τονίζοντας ωστόσο ότι «τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας δεν δικαιολογούν τη χρήση στρατιωτικών μέσων».

«Πολλά έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με λάθη και παραλείψεις στη σχέση μεταξύ Δύσης – Ρωσίας. Και υπήρξαν πολλά λάθη – και από τις δύο πλευρές. Αλλά και τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας δεν δικαιολογούν τη χρήση στρατιωτικών μέσων», δήλωσε ο κ. Σρέντερ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης Linkedin.

«Με το βλέμμα στο μέλλον», τονίζει, «ισχύει ότι τώρα σε απαραίτητες κυρώσεις, πρέπει να προσέξει κανείς ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαρραγούν εντελώς οι εναπομείναντες πολιτικοί και οικονομικοί δεσμοί και οι δεσμοί της κοινωνίας των πολιτών μεταξύ Ρωσίας και Δύσης». Διότι αυτά, όπως λέει, είναι -παρόλη τη δραματική κατάσταση- η βάση για την ελπίδα που έχουμε όλοι: ότι ένας διάλογος για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ήπειρό μας θα είναι και πάλι εφικτός.

Διαβάστε επίσης:

Εισβολή στην Ουκρανία: Καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις πυρηνικών αποβλήτων του Τσερνόμπιλ

Ζελένσκι: Ζήτησε «χειροπιαστές» κυρώσεις κατά της Ρωσίας και βοήθεια από τους συμμάχους

Εισβολή στην Ουκρανία: Τουρκικό πλοίο χτυπήθηκε από βόμβα στη Μαύρη Θάλασσα (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07