search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:48
MENU CLOSE

Ουκρανία: 10.000 Τσετσένους αλεξιπτωτιστές στέλνει ο Πούτιν στο Κίεβο

25.02.2022 16:53
chechen

Χιλιάδες Τσετσένους αλεξιπτωτιστές ετοιμάζεται να στείλει ο Πούτιν στο Κίεβο, με βρετανικά Μέσα να αναφέρουν ότι ήδη συγκεντρώνονται στο Γκρόζνι κι ετοιμάζονται να «προσγειωθούν» στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Την ώρα που ο ρωσικός στρατός πολιορκεί το Κίεβο, πληροφορίες από τις ΗΠΑ αναφέρουν πως το σχέδιο του Πούτιν περιλαμβάνει την κατάληψη ενός αεροδρομίου της ουκρανικής πρωτεύουσας, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί για να «υποδεχτεί» μια πολύ μεγαλύτερη δύναμη, έως και 10.000 αλεξιπτωτιστών.

Σύμφωνα με άλλα μέσα, Τσετσένοι μισθοφόροι ήδη βρίσκονται στο Κίεβο προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι με στόχο να αντικαταστήσουν την κυβέρνηση.

Ο Ζελένσκι, ισχυρίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ότι οι ειδικές δυνάμεις του Κρεμλίνου εισήλθαν στην πρωτεύουσα Κίεβο για να τον κυνηγήσουν και ότι στο στόχαστρο είναι επίσης η οικογένειά του ως μέρος μιας υποτιθέμενης στρατηγικής αλλαγής καθεστώτος.

Πριν από την εισβολή, αξιωματούχοι ασφαλείας στην Ουάσιγκτον είχαν ενημερώσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξέδωσαν «λίστες δολοφονίας» με εξέχοντες Ουκρανούς πολιτικούς, αξιωματούχους και ακτιβιστές που θα κυνηγηθούν ως μέρος της δέσμευσης του Βλαντιμίρ Πούτιν να υποβάλει τη χώρα σε «αποναζιστικοποίηση».

Διαβάστε επίσης:

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο Ουκρανός πρόεδρος που είχε παίξει…τον εαυτό του σε σειρά (video)

Έτοιμος ο Πούτιν να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ

Ειρήνη στην Ουκρανία ζητούν οι Ταλιμπάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:47