Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η Ρωσία άσκησε βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος στο οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητά την άμεση διακοπή της επίθεσης στην Ουκρανία.
Η ψηφοφορία ήταν: 11 χώρες υπέρ, μία κατά και τρεις απείχαν, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.
Ως μόνιμο μέλος, η Ρωσία έχει δικαίωμα βέτο.
Οι δυτικές χώρες ερμηνεύουν το αποτέλεσμα αυτό ως νίκη, καθώς δείχνει τη διεθνή απομόνωση της Ρωσίας. Το Πεκίνο δικαιολόγησε τη στάση του, λέγοντας ότι κατανοεί τις ανησυχίες της Μόσχας για τα θέματα ασφαλείας.
Το σχέδιο ψηφίσματος αναμένεται τώρα να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών των 193 μελών.
Διαβάστε επίσης
Μήνυμα Μπάιντεν κατά Ρωσίας: «Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του νατοϊκού εδάφους»
Euroleague: Ο «μισός» Παναθηναϊκός νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με 79-73
Ιταλία: Η κυβέρνηση Ντράγκι κηρύσσει τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.