search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:39
MENU CLOSE

Ιβάν Σβιτάιλο: «Έχω συγγενείς στο Χάρκοβο και φίλους στη Ρωσία» (Videos)

27.02.2022 17:24
svitailo

Για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα που έμεινε μέχρι την ηλικία των 10 ετών μίλησε ο Ιβάν Σβιτάιλο στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, τη μετακόμιση της οικογένειάς του στην Ελλάδα και την απώλεια του πατέρα του, με τον οποίο δεν είχαν καλές σχέσεις μέχρι τα 20.

Ο Ιβάν Σβιτάιλο μέχρι την ηλικία των 10 ετών ζούσε στην Κριμαία και από εκεί μετακόμισε στην Ελλάδα με την οποία ήταν ερωτευμένη η μητέρα του.

«Υπήρχαν δυσκολίες αλλά επειδή είμαι ελληνικής καταγωγής, ένιωθα ότι δεν πήγα σε ένα ξένο κράτος, ουσιαστικά επέστρεψα στη χώρα των προγόνων μου. Στα 16 μου ξεκίνησα το μπαλέτο, είχα κάνει στη Ρωσία, αλλά το έκοψα γιατί ήταν δύσκολο ένα αγόρι αντί να κάνει μπάσκετ να πηγαίνει μπαλέτο. Υπήρχε ένας μαθητής λυκείου, που όταν εγώ πήγαινα στην α’ γυμνασίου με πείραζει. Τον δεύτερο χρόνο αντέδρασα», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στον πατέρα του, ο ηθοποίος εξήγησε: «Δεν είχαμε σχέσεις, αποκτήσαμε μετά τα 20 μου. Ο πατέρας μου έχει φύγει από τη ζωή. Επέλεξε αυτοκαταστροφή, ήταν βαριά αλκοολικός. Πήρα 30 κιλά γιατί βούλιαξα στο αλκοόλ μετά τον θάνατό του».

«Δύο μήνες αφού πέθανε ο πατέρας μου, η γυναίκα μου, μού ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος. Δεν ήμουν από τους ανθρώπους που ήθελα παιδί γιατί η οικογένειά μου ήταν από εδώ κι από εκεί. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου κατάλαβα ότι απέκτησα άξονα. Ήταν αυτό που είχα πραγματικά ανάγκη» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

«Γεννήθηκα σε σοβιετικό έδαφος. Είναι σοκαριστικό, παρανοικό αυτό που συμβαίνει. Είμαστε λίγο πιο ψύχραιμοι γιατί τα πράγματα δεν ξεκίνησαν τώρα. Ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια και είχαμε 15.000 νεκρούς. Έχουμε τεράστια κλιμάκωση που οδηγήσει στην ωμή βία. Στις διαμάχες δεν φταίει ποτέ ένας», είπε χαρακτηριστικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία και συνέχισε:

«Οι Ρώσοι με τους Ουκρανούς δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Έχω συγγενείς στο Χάρκοβο αυτή τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι συμβαίνει, έχω φίλους και στη Ρωσία. Δεν υπάρχει υγιής άνθρωπος που να επιζητά κλιμάκωση της σύγκρουσης και τον απόλυτο διχασμό. Το παιχνίδι έχει μεταφερθεί σε ένα γεωπολιτικό σκάκι, στην οποία μόνο η Ουκρανία δεν παίζει. Πρέπει να γίνουν τα πάντα για την αποκλιμάκωση και όχι να “οπλίζουμε” το χέρι οποιασδήποτε πλευράς», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός: Συγκλονίζει ο ηθοποιός που υποδύεται τον κακοποιητικό σύζυγο – «Ο πατέρας μου ήταν σαν τον Κώστα» (Video)

Μαρία Ηλιάκη: Από τη μία δεν θέλω να ανοίγω τηλεόραση, από την άλλη θέλω να ξέρω τι γίνεται

Τζούλια Νόβα: Συγκλονισμένη με τις εξελίξεις στην πατρίδα της – Οι αναρτήσεις για τον πόλεμο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:37