search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 20:45
MENU CLOSE

Τηλεόραση: Κινητικότητα στις συνδρομητικές streaming υπηρεσίες

28.02.2022 12:52
hbo new

Πλησιάζει η στιγμή που  νέοι παίκτες του ευρύτερου οπτικοακουστικού χώρου θα κάνουν την εμφάνιση τους στο τηλεοπτικό πεδίο με Over The Top υπηρεσίες.

Η Disney ήδη έχει αναγγείλει επισήμως την είσοδο της στην ελληνική αγορά με την streaming υπηρεσία Disney+ μέσα στο καλοκαίρι. Εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρείας κλίμακας αναπτυξιακό σχέδιο του χολιγουντιανού κολοσσού με κάλυψη σε 42 κράτη, 11 περιοχές σε τρείς ηπείρους.

Στο μεταξύ «απόβαση» στην Ολλανδία ετοιμάζεται να κάνει η ανταγωνιστική πλατφόρμα, HBOmax.

Το λανσάρισμά της τελικά προσδιορίστηκε για τις 8 Μαρτίου και για να καταφέρει την μεγαλύτερη δυνατή διείσδυση στην ολλανδική αγορά θα παρέχει τις υπηρεσίες της με συνδρομή στην δελεαστική τιμή των 2,99 ευρώ το μήνα.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή συνδρομή μεταξύ όλων των υπηρεσιών streaming  στη χώρα η οποία θα «τρέξει» ως το τέλος Μαρτίου και θα προσφέρεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 Τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του, το HBO Max Basic θα είναι διαθέσιμο για 2,99 ευρώ το μήνα και η τυπική συνδρομή θα κοστίζει 3,99 ευρώ , στο μισό της κανονικής τιμής συνδρομής που θα είναι  στα  5,99  ευρώ και 7,99 ευρώ αντίστοιχα.

Η Warner σχεδιάζει έτσι να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της τοπικής αγοράς και  να καλύψει το χαμένο έδαφος στην Ευρώπη, και ενόψει της εισόδου της υπηρεσίας Disney+.

Στην Ελλάδα οι συνδρομητικές πλατφόρμες Nova και CosmoteTV,  δεν έχουν λόγους ανησυχίας κατά κύκλους της αγοράς αλλά πάντα είναι σε εγρήγορση.

Άλλωστε το «ισχυρό χαρτί» και για τις δύο απέναντι στον εισαγόμενο ανταγωνισμό είναι τα πλούσια πακέτα αθλητικού περιεχομένου που διαθέτουν.

Στο μεταξύ η CosmoteTV ανακοίνωσε 24.000 νέες συνδέσεις στο τελευταίο τρίμηνο του 2021. Ο συνολικός αριθμός συνδρομητών της πλατφόρμας το Δεκέμβριο του 2021 «έκλεισε» στις 624.000 και ήταν κατά 8,5% αυξημένος σε ετήσια βάση. Οι νέες συνδέσεις πριν την εκπνοή της προηγούμενης χρονιάς, οι οποίες ανέρχονται σε 24.000 στο επίμαχο τρίμηνο, αποδίδονται στις συνεχείς επενδύσεις στο αθλητικό περιεχόμενο που κάνει ο τηλεοπτικός συνδρομητικός οργανισμός.

Διαβάστε επίσης

Οι βομβαρδισμοί παραπληροφόρησης είναι περισσότεροι από τους πραγματικούς στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία – Τηλεόραση: Μείωση 30% στα έσοδα από τις διαφημίσεις

Σασμός – Spoiler: O Μαθιός βαδίζει oλοταχώς προς τον θάνατο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 20:42