search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 00:00
MENU CLOSE

Ζελένσκι: Υπέγραψε το αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ (Photos)

28.02.2022 18:15
ZELENSKI-234-NEW

Το επίσημα αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προβεί σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμα στο οποίο απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επείγουσα ένταξη της χώρας στο μπλοκ των 27 μελών υπό ειδικές διαδικασίες.

Μπορέλ: «Δεν είναι της ώρας η συζήτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ»

Θέση για τα όσα γράφονται και ακούγονται για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ πήρε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, την Ασφάλεια και την Άμυνα, Γιοζέπ Μπορέλ.

Σχολιάζοντας το αίτημα της Ουκρανίας για άμεση ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε: «η ιδιότητα μέλους είναι κάτι που θα πάρει, σε κάθε περίπτωση, πολλά χρόνια. Τώρα πρέπει να δώσουμε απάντηση για τις επόμενες ώρες. Όχι για τα επόμενα χρόνια, αλλά για τις επόμενες ώρες».

«Η Ουκρανία έχει σαφώς μια ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά τώρα πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια σε μια επιθετικότητα. Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει μια ισχυρή χώρα να συντρίψει τη γείτονα χρησιμοποιώντας τις στρατιωτικές της ικανότητες. Αν το επιτρέψουμε, είναι ο νόμος της ζούγκλας. Είναι ο νόμος του ισχυρότερου: «Είμαι πιο δυνατός από σένα, και σε σκοτώνω. Σας επιβάλλω το νόμο μου». Είναι ο νόμος της ζούγκλας. Και αυτό, για εμάς, τους Ευρωπαίους, είναι μια υπαρξιακή απειλή. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το σταματήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορέλ.

Διαβάστε επίσης:

FIFA: Ετοιμάζεται να «πετάξει» τη Ρωσία από τις διεθνείς διοργανώσεις

Επικοινωνία Μακρόν – Πούτιν: Του ζήτησε να μην στοχοθετούνται άμαχοι – Οι όροι του Ρώσου προέδρου

Κυρώσεις ΕΕ: Στο στόχαστρο η ρωσική οικονομία, η ελίτ και ο ίδιος ο Πούτιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:54