search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:01
MENU CLOSE

Επικοινωνία Μακρόν – Πούτιν: Του ζήτησε να μην στοχοθετούνται άμαχοι – Οι όροι του Ρώσου προέδρου

28.02.2022 17:28
putin-macron-23-new

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας μιάμισης ώρας, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του να σταματήσουν τα πλήγματα εναντίον των αμάχων, να διαφυλαχθούν οι πολιτικές υποδομές και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στους οδικούς άξονες στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε διατεθειμένος να σεβαστεί αυτούς τους τρεις όρους. Ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε επίσης τον σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, την προστασία του αστικού πληθυσμού και την ανεμπόδιστη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Και στα τρία αυτά σημεία ο Πούτιν «επιβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να δεσμευτεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Μακρόν ζήτησε από τον Πούτιν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες και εκείνος συμφώνησε.

Τις τελευταίες ώρες ο Μακρόν συνομίλησε επίσης «πολλές φορές» με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πούτιν: Κατάπαυση μόνο αν ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετέφερε στον Γάλλο ομόλογό του πως η Ρωσία θα εξετάσει την κατάπαυση του πυρός, μόνο εάν ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες της χώρας του για την ασφάλεια, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά μέσα.

Επίσης ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να έθεσε ζήτημα αναγνώρισης της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, την αποστρατικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση του ουκρανικού κράτους καθώς και τη λήψη διαβεβαιώσεων για την ουδετερότητα της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η επίλυση της σύγκρουσης «δεν είναι δυνατή παρά μόνο εάν ληφθούν υπόψη άνευ όρων τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Η ρωσική πλευρά είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της Ουκρανίας και ελπίζει ότι αυτές θα οδηγήσουν στα προσδοκώμενα αποτελέσματα», διαβεβαίωσε η ρωσική προεδρία.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: «Οι Ρώσοι έριξαν θερμοβαρική βόμβα» καταγγέλλει δήμαρχος της Οκτρίκα – Σφοδρές μάχες στο Χάρκοβο

Κυρώσεις ΕΕ: Στο στόχαστρο η ρωσική οικονομία, η ελίτ και ο ίδιος ο Πούτιν

Έκλεισε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μισνκ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06