search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:27
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Άγκυρα δεν σχεδιάζει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

01.03.2022 21:40
kalin

Δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία η Άγκυρα, καθώς επιθυμεί να διατηρήσει τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, μιλώντας στο CNN Turk.

«Πρέπει να ενεργούμε λαμβάνοντας υπόψιν τις προτεραιότητες της χώρα μας. Πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα μπορεί να μιλά με τη Ρωσία. Ποιος θα μιλά στη Ρωσία αν όλοι γκρεμίζουν τις γέφυρες; Δεν σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία ώστε να αφήσουμε το κανάλι επικοινωνίας ανοιχτό», δήλωσε ο Καλίν.

O Kαλίν εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη, αλλά θα καθυστερήσουν μερικές ημέρες, καθώς υπάρχουν τεχνικά ζητήματα σε εκκρεμότητα.

Όπως δήλωσε, «οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες. Η Ρωσία έχει μη ρεαλιστικές απαιτήσεις. Όπως η αναγνώριση της Κριμαίας, ο αφοπλισμός της Ουκρανίας. Κατά την άποψή μας, αυτές δεν είναι αποδεκτές απαιτήσεις. Εμείς εστιάζουμε στο τέλος αυτού του πολέμου. Η απόφαση κατάπαυσης του πυρός να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς και η δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου».

«Υπάρχουν θέματα στα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη Ρωσία»

«Έχουμε αναπτύξει αυτή τη σχέση με τη Ρωσία. Αν και είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, δεν είπαμε ότι δεν πρέπει να έχουμε αυτή τη σχέση με τη Ρωσία. Έχουμε επίσης ζητήματα που συμφωνούμε με τη Ρωσία. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για τη Συρία ή τη Λιβύη. Δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση της Κριμαίας. Αλλά αυτό δεν μας οδήγησε στον ψυχρό πόλεμο. Δείξαμε ότι αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσω της διπλωματίας», είπε ο Καλίν.

Διαβάστε επίσης:

Βλαντιμίρ Πούτιν: Όλα όσα δεν ξέρετε για τον τσάρο (Video)

Κυρώσεις στην Λευκορωσία από τη Μεγάλη Βρετανία

Ερντογάν προς Ε.Ε: Δείξτε στην Τουρκία την ίδια ευαισθησία που δείχνετε και στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:27