search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:03
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την Τετάρτη ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών

01.03.2022 16:12
diapragmatefsis

Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αλλάξει και η τοποθεσία των διαπραγματεύσεων με την επικρατέστερη να είναι σε πόλη κοντά στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας.

Ο πρώτος γύρος, που έλαβε χώρα στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας τη Δευτέρα, έληξε μετά από περίπου έξι ώρες συνομιλιών δίχως να έχει καταγραφεί κάποια σημαντική πρόοδος, ωστόσο και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου τις επόμενες ημέρες.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας μετά τη λήξη του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων, βρέθηκαν κοινά σημεία σύγκλισης «στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε».

Τι λέει η ουκρανική πλευρά

«Οι αντιπροσωπείες Ουκρανίας και Ρωσίας πραγματοποίησαν τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων. Ο κύριος στόχος τους ήταν να συζητήσουν για την κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην επικράτεια της Ουκρανίας. Τα δύο μέρη συμφώνησαν στην ατζέντα πάνω στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα πρέπει να έχουν κάποιες δυνατότητες προσαρμογής σε υλικοτεχνικές λύσειςΠροκειμένου να εφαρμοστούν αυτές οι αποφάσεις ως οδικός χάρτης, τα μέρη επιστρέφουν στις πρωτεύουσες για διαβουλεύσεις. Τα δύο μέρη συζήτησαν να πραγματοποιήσουν άλλο ένα γύρο διαπραγματεύσεων, όταν αυτές οι αποφάσεις θα μπορούν να αναπτυχθούν», δήλωσε ο Μικαίλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας ήταν «πολύ δύσκολες».

Ο Ποντόλιακ χαρακτήρισε τη ρωσική πλευρά ως «εξαιρετικά προκατειλημμένη».

«Η ρωσική πλευρά, δυστυχώς, έχει ακόμη μια πολύ προκατειλημμένη αντίληψη για τις καταστροφικές διεργασίες που έχει δρομολογήσει», δήλωσε.

Από την πλευρά της η Μόσχα, όπως δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, έχει ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία

«Κάθε ώρα που παρατείνεται η σύγκρουση, υπάρχουν Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες που πεθαίνουν. Συμφωνήσαμε ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, αλλά θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών», δήλωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα ο Ρώσος διαπραγματευτής και σύμβουλος του Κρεμλίνου

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Σκληρές δηλώσεις ανάμεσα σε Λεμέρ-Μεντβέντεφ – Εκατέρωθεν απειλές για ολοκληρωτικό πόλεμο και κατάρρευση οικονομίας

Λαβρόφ: Η νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου δεν σέβεται τον ουκρανικό λαό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό «καμπανάκι» για επίθεση στις εγκαταστάσεις πληροφοριών του Κιέβου – «Να εκκενώσουν οι άμαχοι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42