search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:58
MENU CLOSE

Ουκρανία: Σκληρές δηλώσεις ανάμεσα σε Λεμέρ-Μεντβέντεφ – Εκατέρωθεν απειλές για ολοκληρωτικό πόλεμο και κατάρρευση οικονομίας

01.03.2022 16:02
Ukraine_new

Ένα «θερμό» επεισόδιο εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ και του αντιπροέδρου του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας δήλωσε ότι «θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας» μέσω των δυτικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υποσχόμενος ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.

«Η ισορροπία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής δύναμης είναι σαφώς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ανακαλύπτει την οικονομική της ισχύ», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απάντησε στον Μπρουνό Λεμέρ μέσω του Twitter: «Προσέξτε τα λόγια σας κύριοι! Και μη ξεχνάτε ότι στην ανθρώπινη Ιστορία, οι οικονομικοί πόλεμοι πολύ συχνά μετατράπηκαν σε πραγματικούς».

Διαβάστε επίσης

Κατρίνης: «Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών – Ο Μητσοτάκης δεν επιδιώκει την εθνική συνεννόηση»

Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: «Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, ότι δε θα μας αφήσετε»

Κλέων Γρηγοριάδης για Ουκρανία: «Η ΕΕ δεν παίζει τον ρόλο ειρηνοποιού – Δίνει ευκαιρία στον Πούτιν για επεκτατισμό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:58