search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:36
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Προς κατάργηση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – Τι θα αποφασίσει σήμερα η επιτροπή

02.03.2022 09:09
maska new

Την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να εξετάσουν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας, καθώς το βασικό θέμα της σημερινή συνεδρίασης είναι η κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Πρόκειται για ένα θέμα που τέθηκε από το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν έτυχε θετικής εισήγησης από την πλευρά των ειδικών.

Σήμερα, ωστόσο, η αποκλιμάκωση των «σκληρών δεικτών» της πανδημίας δεν αποκλείεται να φέρει την απελευθέρωση του μέτρου.

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους θα συνεχίζει να θεωρείται υποχρεωτική.

Στη σημερινή συνεδρίαση, οι επιστήμονες θα καταρτίσουν έναν πρώτο οδικό χάρτη και για την επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Το χρονοδιάγραμμα για την χαλάρωση των μέτρων έχει χρονικό ορίζοντα το Πάσχα.

Φέτος, άλλωστε – σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη – αναμένεται να γιορτάσουμε ένα Πάσχα περισσότερο “κανονικό” από αυτά που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, χάρη στον εμβολιασμό και στη λιγότερο νοσηρή μετάλλαξη Όμικρον, που δημιουργεί μεγαλύτερη αισιοδοξία για την επιστροφή μας στον φυσιολογικό τρόπο ζωής.

Να σημειωθεί, πάντως, πως για όσους πολίτες έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, οι περιορισμοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω χιονόπτωσης στη Δυτική Μακεδονία

Μαριέττα Γιαννάκου: Σήμερα στις 15:00 το τελευταίο αντίο

Καιρός σήμερα: Άστατος με βροχές, χιόνια και κρύο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:31