search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 05:44
MENU CLOSE

Σοκολατένιος κορμός με χαλβά του μπακάλη

04.03.2022 06:00
syntagi3322_new

Ένας ιδιαίτερος κορμός – μωσαϊκό που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της σοκολάτας και του χαλβά. Και ενώ ο συνδυασμός της σοκολάτας με τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα είναι κλασικός, το πάντρεμα με τον ταχινένιο χαλβά θα απογειώσει το αγαπημένο αυτό γλύκισμα.

Υλικά για τη συνταγή

250 γραμμάρια μαργαρίνη

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ

1 ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο

1 αυγό

185 γραμμάρια μπισκότα θρυμματισμένα

100 γραμμάρια φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα

200 γραμμάρια κουβερτούρα, λιωμένη σε μπαιν μαρί

400 γραμμάρια χαλβά του μπακάλη βανίλια, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

Αρχικά, λιώστε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και αφήστε την στην άκρη. Ροδίστε τους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καμιά λιπαρή ύλη σε μέτρια φωτιά και αφήστε τους κι αυτούς στην άκρη. Σε ένα μπολ βάλτε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέστε το αυγό και την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Συνεχίστε ρίχνοντας στο μίγμα, τα μπισκότα, τους ξηρούς καρπούς και τον χαλβά και ανακατέψτε προσεκτικά με μια σπάτουλα, για να μην διαλυθούν τα υλικά. Καλύψτε μια μακρόστενη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και αδειάστε το μίγμα, πιέζοντάς το καλά με ένα κουτάλι και ισιώνοντας την επιφάνειά του. Σκεπάστε με την μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε τον κορμό σε φέτες.

Διαβάστε επίσης:

Παραδοσιακά τυροπιτάρια Εύβοιας

Γλυκιά γαλατόπιτα με φύλλα σε σχήμα τριαντάφυλλων

Σπανακόρυζο με ελιές και φέτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19