search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 06:09
MENU CLOSE

Απαγωγή Κυπαρίσση: Ποινική δίωξη για 12 αδικήματα σε βάρος των συλληφθέντων – Bρέθηκαν 300.000 ευρώ από τα λύτρα

06.03.2022 14:25
kyparisis

Ποινική δίωξη για δώδεκα κακουργήματα και πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου, σε βάρος των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Εγκληματική οργάνωση, αρπαγή με σκοπό να εξαναγκαστεί κάποιος άλλος σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση κατά συναυτουργία, εκβίαση τελεσθείσα με σωματική βία εναντίον προσώπου και με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπρησμός από πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία, οπλοφορία, οπλοκατοχή, διακεκριμένη οπλοκατοχή αντιποίηση και βία κατά υπαλλήλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται.

Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη Παρασκευή, 65 ημέρες μετά την απαγωγή του.

Σε λιγότερο από 24ωρες οι αστυνομικοί προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τους τρεις ύποπτους.

Όπως σημείωσε ο Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσέγγισαν τον επιχειρηματία σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του, του έβαλαν χειροπέδες και τον χτύπησαν, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο.

«Ακολούθως, μετέβησαν σε έτερο σημείο στον οικισμό «Φοίνικα» Σπάτων όπου έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο. Εκεί τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, οι δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπώντας τον με σκοπό, να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του», συνέχισε.

Οι απαγωγείς επικοινώνησαν πολλές φορές με την οικογένεια του, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του.

Από τα χρήματα που δόθηκαν ως λύτρα, βρέθηκαν τα 300.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις των συλληφθέντων εκτός από τα χρήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων.

Από τους συλληφθέντες, τον ρόλο του αρχηγού φέρεται να είχε ο 34χρονος.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Με αστυνομικη παρουσία το μνημόσυνο των άτυχων κοριτσιών (Photo/ Videos)

«Καμπανάκι» Μαρουσάκη: Έρχεται πολικό ψύχος και χιόνια – «Ο χιονιάς ενδέχεται να θυμίσει την κακοκαιρία Ελπίδα»

Δολοφονίες στην Ανδραβίδα: «Αστακός» τα δικαστήρια για τη μεταγωγή του 60χρονου – Βρέθηκε το φονικό όπλο (Video/ Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07