search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:53
MENU CLOSE

Πούτιν: «Μόνο επαγγελματίες στρατιώτες θα σταλούν στην Ουκρανία»

07.03.2022 23:40
Russian soldier_new

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε απόψε ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει μόνο «επαγγελματίες στρατιώτες» στην επιχείρηση που διεξάγει στην Ουκρανία.

Διαβεβαίωσε ότι στον πόλεμο συμμετέχουν «επαγγελματίες» στρατιώτες οι οποίοι υλοποιούν «τους καθορισμένους στόχους».

«Θέλω να υπογραμμίσω το γεγονός ότι οι νεοσύλλεκτοι δεν συμμετέχουν και δεν θα συμμετάσχουν στις μάχες. Δεν θα υπάρξει επίσης επιστράτευση των εφέδρων» είπε ο Πούτιν σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου, της διεθνούς ημέρας για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Οι καθορισμένοι στόχοι υλοποιούνται μόνο από επαγγελματίες στρατιώτες. Είμαι βέβαιος ότι εξασφαλίζουν με αποτελεσματικό τρόπο την ασφάλεια και την ειρήνη του ρωσικού λαού», πρόσθεσε.

Βομβαρδισμοί από μεγαλύτερες αποστάσεις

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί από μεγαλύτερες αποστάσεις σε ουκρανικούς στόχους αυξάνουν τον αριθμό των αμάχων που σκοτώνονται και τις ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές, δήλωσε σήμερα το Πεντάγωνο, χωρίς να αναφέρει ότι οι απώλειες αμάχων είναι σκόπιμες.

«Περισσότεροι άμαχοι σκοτώνονται και τραυματίζονται… και ο Πούτιν έχει ακόμα επιλογή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, καλώντας τον Ρώσο Πρόεδρο να σταματήσει την εισβολή του στην Ουκρανία.

Παράλληλα είπε πως το Πεντάγωνο δεν εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στη βόρεια και βορειοανατολική Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.

Ο Κίρμπι δήλωσε ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταλάβει την πόλη Χερσώνα και προσπαθούν να περικυκλώσουν τη Μαριούπολη, αλλά δεν την έχουν θέσει ακόμη υπό τον έλεγχο τους.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο διέταξε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών την ανάπτυξη 500 επιπλέον στρατιωτών στην Ευρώπη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Δυτικοί ηγέτες δηλώνουν ότι «θα αυξήσουν το τίμημα» που θα πληρώσει η Ρωσία (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο 3ος γύρος διαπραγματεύσεων Μόσχας – Κιέβου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:48