search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 02:27
MENU CLOSE

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα κρίσιμα 60 λεπτά και η διάσταση απόψεων στις καταθέσεις (video)

08.03.2022 08:55
baby-g6ae4eb909_1920

Όλο και πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου για το τί ήταν αυτό που προκάλεσε τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, βρίσκονται οι αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει τα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας. Κι αυτό γιατί οι αρχές εκτιμούν ότι όποια και αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, θα βρουν τη λύση του μυστηρίου.

Εξετάζεται λοιπόν ποιοι και πότε μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου την τελευταία ώρα, από γιατρούς, νοσηλευτές, συνοδούς άλλων ασθενών μέχρι άτομα της οικογένειας της μικρής Τζωρτζίνας. Επισης ποια ήταν η κλινική της εικόνα, τι φάρμακα έλαβε, τι έφαγε, ακόμη και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος αναπαράστασης της τελευταίας ώρας της 9χρονης, καθώς οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα βρουν εκεί σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίαση του μυστηριώδους θανάτου της Τζωρτζίνας.

Τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού βρέθηκαν φαρμακευτικές ουσίες. Ωστόσο, θα συγκριθούν με τα φάρμακα που έπαιρνε το κορίτσι και θα γίνει ποσοτικός έλεγχος. Επίσης, θα διερευνηθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, όπως κάλιο, αρσενικό και άλλα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στην καρδιά και ανακοπή.

Ψάχνουν ουσίες άσχετες με τα φάρμακα

«Εξετάζουμε την πιθανότητα ύπαρξης άλλων ουσιών, σε υψηλά τοξικά επίπεδα ή όχι. Αν υπάρχουν, να δούμε αν δικαιολογούνται για θεραπευτικούς λόγους. Η αναζήτηση αφορά το ενδεχόμενο ή τον αποκλεισμό, ύπαρξης άλλων ουσιών που δεν εμπεριέχονταν στο ιατρικό πρωτόκολλο που είχε καθοριστεί για την ίαση του παιδιού. Η ανίχνευση στοχεύει στην πιθανότητα ύπαρξης ξένων ουσιών, ‘άσχετων’ με αυτές που ενδεχομένως εμπεριέχονταν στα φάρμακα της ιατρικής αγωγής. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας προς το παρόν αναδεικνύουν τις ουσίες που εντάσσονται στην ιατροφαρμακευτική αγωγή που λάμβανε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής κ. Σωτήρης Μπουζιάνης, που είχε προβεί στην νεκροτομή του άτυχου κοριτσιού.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο των συγκεκριμένων αναζητήσεων. Προς το παρόν συνεχίζεται η αναζήτηση των ουσιών σε κάθε εσωτερικό όργανο του άτυχου παιδιού, θα ακολουθήσουν οι ποσοτικοί έλεγχοι και στη συνέχεια οι συγκριτικοί έλεγχοι με τις ουσίες του κάθε φαρμάκου ξεχωριστά, που λάμβανε ιατροφαρμακευτική αγωγή.

Διάσταση απόψεων

Παράλληλα, σύμφωνα με το pelop, έχουν ξεκινήσει να καταθέτουν σε πρώτη φάση όσοι γιατροί ασχολήθηκαν με το πρόβλημα υγείας του παιδιού. Πρόκειται για 20 γιατρούς που εργάζονται σε πέντε νοσοκομεία, σε Αθήνα και Πάτρα.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν διάσταση απόψεων στα όσα υποστηρίζουν οι γιατροί και στα όσα έχει πει η μητέρα της 9χρονης τόσο στην πρώτη της κατάθεση στο Α.Τ. Αμπελοκήπων όσο και στις συνεντεύξεις της.

Στις καταθέσεις τους οι πρώτοι γιατροί που εξετάστηκαν αναφέρθηκαν στις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας εκφράζοντας απορίες για τα αδιευκρίνιστα αίτια αυτού, καθώς το παιδί δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα, αλλά και στο γεγονός ότι παρά τα όσα ανέφερε η μητέρα περί σπασμών και νευρολογικών προβλημάτων, αυτοί δεν διαπίστωσαν κάτι που να επιβεβαιώνει τους παραπάνω ισχυρισμούς.

Καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν και οι νοσηλευτές που ασχολήθηκαν με τη φροντίδα του κοριτσιού στα νοσοκομεία όπου φιλοξενήθηκε.

Αναμένεται, επίσης, να κληθούν για κατάθεση και οι έξι ιατροδικαστές που στους 33 μήνες έχουν αναλάβει να εντοπίσουν τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Βροχερό σκηνικό – Πού θα χιονίσει (Videos)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34