search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:56
MENU CLOSE

Russia Today: Στο ευρωδικαστήριο κατά της απαγόρευσης που επέβαλε η ΕΕ

09.03.2022 10:51
rt_new

Στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρώπης, τον δεύτερο σημαντικό θεσμό Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσέφυγε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT) για να αντικρούσει την απαγόρευση λειτουργίας του στην Ευρώπη, σύμφωνα με τιτίβισμα του ευρωπαϊκού δικαστικού θεσμού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε απαγόρευση στο RT την περασμένη εβδομάδα για συστηματική παραπληροφόρηση σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η απόφαση για απαγόρευση εκπομπής του RT είναι στο πλαίσιο κυρώσεων που κλιμακώνει η ΕΕ κατά της Ρωσίας και μεταξύ άλλων προβλέπει ότι πάροχοι περιεχομένου ή άλλα μίντια της ΕΕ δεν επιτρέπει να μεταδίδουν, αλλά και να διευκολύνουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιεχόμενο του RT.

Το μέτρο αφορούσε κυρίως στην αγγλόφωνη υπηρεσία του ρωσικού δικτύου στην Αγγλία αλλά και εκείνες σε Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία.

Το RT Γαλλίας προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Γενικό Δικαστήριο «θέλοντας να προσβάλει την απόφαση και τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορούν στα περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας οι δράσεις της οποίας αποσταθεροποιούν την κατάσταση στην Ουκρανία», τουίταρε πηγή του ευρωπαϊκού δικαστικού θεσμού που έχει έδρα στο Λουξεμβούργο.

Τους επόμενους μήνες θα οριστεί δικάσιμος ώστε να πάει η υπόθεση στο ακροατήριο, ώστε στη συνέχεια ο δεύτερος τη τάξει ευρωπαϊκός δικαστικός θεσμός να εκδώσει την απόφαση του. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ απαγόρευσε και τη λειτουργεία του πρακτορείο Sputnik.

Στο μεταξύ η ρωσική πλευρά αντέδρασε και την περασμένη Παρασκευή (4/3) πέρασε νόμο που δίνει στην Μόσχα πολύ ισχυρές εξουσίες για την καταστολή της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.

Διαβάστε επίσης:

ΣΚΑΪ: Ετοιμάζει και δεύτερη τηλεοπτική σειρά με παραγωγό τον… Ατζούν

Οι Ιερές Ακολουθίες των Χαιρετισμών και του Ακάθιστου Ύμνου στην ΕΡΤ

BBC: Επαναλειτουργούν οι αγγλόφωνες υπηρεσίες του στη Ρωσία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:52