search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 09:47
MENU CLOSE

Με αστρονομικό ποσό στις τσέπες του Τζέφ Ζάκερ, εξασφαλίζει το CNN τη σιωπή του πρώην στελέχους του

11.03.2022 13:33
zaker_new

Εξωθήθηκε σε παραίτηση αλλά θα τσεπώσει τουλάχιστον πέντε εκατ. δολάρια μπόνους για την αποχώρηση του ο Τζεφ Ζάκερ από τον παγκόσμιο όμιλο ενημέρωσης CNN.

Ο πρώην πρόεδρος του CNN World παραιτήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 επειδή στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας απέκρυψε ότι διατηρούσε σχέση με την Άλισον Γκόλαστ, επίσης στέλεχος του CNN, η οποία λίγο αργότερα επίσης ακολούθησε την πορεία προς την έξοδο από το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Ζάκερ στο πλαίσιο του ντιλ με την WarnerMedia, μητρική του CNN, ήταν να παραιτηθεί του δικαιώματος να κάνει μήνυση σε βάρος της εταιρείας.

Με την αποχώρηση του πέτυχε να λάβει αποζημίωση περισσότερων των πέντε εκατομμυρίων δολαριών, ποσό που του χρωστούσε το CNN από το μπόνους του 2021, αναφέρει το Ρόιτερς επικαλούμενο πληροφορίες που είχε «από άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση».

Η συμφωνία των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε πριν από την κοινοποίηση παραίτησης που έκανε ο Ζάκερ στις 2 Φεβρουαρίου 2022, αναφέρουν οι ίδιοι άνθρωποι, επειδή είχε αποκρύψει τη σχέση του με τον Γκόλαστ. Μάλιστα ο Ζάκερ δεν πήρε αποζημίωση, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Η συμφωνία WarnerMedia- Τζεφ Ζάκερ περιλαμβάνει και σύμφωνο εμπιστευτικότητας  με το οποίο ο Ζάκερ δεσμεύεται να μην κάνει την παραμικρή αναφορά για την απομάκρυνση από την εταιρεία. Παράλληλα παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος προσφυγής στη δικαιοσύνη κατά της WarnrMedia.

Εντούτοις ο Ζάκερ εξετάζει τις νομικές επιλογές που υπάρχουν, σύμφωνα με άνθρωπο από το περιβάλλον του, οι οποίες εδράζονται κατά τη νομική εκπρόσωπο του στο με συκοφαντικές αποχρώσεις σημείωμα με το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος της WarnerMedia, Τζέισον Κάιλαρ, γνωστοποιούσε στο προσωπικό του CNN το λόγο απομάκρυνσης του- έως εκείνη τη στιγμή-υψηλόβαθμου στελέχους και αναμορφωτή του CNN World.

Η αποχώρηση του Τζέφ Ζάκερ, συμπίπτει με κάμψη τηλεθέασης που εμφανίζει το CNN καθώς ετοιμάζεται να μπει στον σκληρό ανταγωνισμό υπηρεσιών streaming, με το CNN+, και ενώ η WarnerMedia, θυγατρική του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού ΑΤ&Τ, βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με την Discovery Inc, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΑΝΤ1 συνεργάζεται με τον Ερυθρό Σταυρό για την Ουκρανία

Disney, YouTube και Google κατεβάζουν «μπάρες» στη Ρωσία

Φαίη Μαυραγάνη: Με ποια κανάλια μιλάει η παρουσιάστρια – Τι συμβαίνει με το Open

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 09:44