search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:03
MENU CLOSE

ΟΑΕΔ: Νέο επίδομα 300 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους

11.03.2022 08:32
oaed_new

Ένα νέο επίδομα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, την ώρα που προχωράει ο συνολικός κυβερνητικός σχεδιασμός για την ριζική αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας γνωστοποίησε την Πέμπτη 10/3 την θεσμοθέτηση επιδόματος 300 ευρώ, το οποίο θα λάβουν οι μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ άνω των 5 ετών.

Ειδικότερα προβλέπεται μπόνους για την κατάρτιση Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης από μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 έτη για την άμεση ενεργοποίηση τους και την ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα ανακοίνωσε και επίδομα εργασίας για όσους επιδοτούμενους άνεργους βρουν δουλειά την περίοδο που παίρνουν το επίδομα ανεργίας.

Συγκεκριμένα θα λαμβάνουν το μισθό τους συν το 50% του επιδόματος ανεργίας, δηλαδή 203,5 ευρώ για όσο διάστημα υπολείπεται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας. Δηλαδή αν κάποιος είναι να πάρει επίδομα ανεργίας για 12 μήνες και βρει δουλειά στους 3 μήνες θα λάβει για τους υπόλοιπους 9 τον μισθό και το 50% του επιδόματος ανεργίας.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ είναι η επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και η πάταξη της αδήλωτης ή της υποδηλωμένης εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη τρεις είναι οι στόχοι του σχεδίου νόμου:

  • Να στηριχτούν άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι με ψηφιακά εργαλεία
  • Να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κατάχρησης.
  • Να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα που καταβάλλονται θα πιάνουν τόπο.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στο «ξύλο» μετά τη χθεσινή… παρένθεση: Ισχυρή πτώση 2,37%

ΕΚΤ: Πρόσθετη στήριξη στην Ελλάδα αν κριθεί αναγκαίο

Ενεργειακός Αρμαγεδδώνας: Αυξήσεις 78,5% σε φυσικό αέριο και 71% σε ρεύμα – Έρχονται χειρότερα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:01