search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:51
MENU CLOSE

Τηλεθέαση Top-10 11- 13/3/2022: Χαλαροί με την TV το ΣΚ

14.03.2022 18:23
tileorasi_new

Η Παρασκευή τείνει να γίνει για τα κανάλια το νέο ΣΚ. Που  δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά ίσως για πρώτη φορά η τηλεθέαση μπορεί να θεωρηθεί ήπια- αν όχι υποτονική- ιδίως το Σαββατοκύριακο. Και να συνεκτιμήσετε ότι υπάρχουν και μυθοπλασίες σε πρώτη προβολή εντός ΣΚ όπως είναι η «Γη της ελιάς» στο Mega και ο «Όρκος» στην ΕΡΤ1.

Φαίνεται, όμως, τουλάχιστον από την παρατήρηση των δεδομένων τηλεθέασης της Nielsen Audience Measurement του περασμένου Σαββατοκύριακου- και έχει καταγραφεί και άλλες αντίστοιχες χρονικές στιγμές του προηγούμενου καιρού-, ότι διαφοροποιούνται ως κάποιον βαθμό οι συνήθειες τηλεθέασης.

Η Παρασκευή που μάς πέρασε ήταν χοντρικά κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες τηλεθέασης πάνω σε σύγκριση και με το Σάββατο και με την Κυριακή.

Για μια ακόμη Παρασκευή τα περισσότερα βλέμματα τράβηξε πάνω της η απίθανη κωμωδία «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα». «Νούμερο δυο»- απουσία και του «Survivor»- ήταν το «MasterChef».

Γκελ στον κόσμο κάνει το «Φως στο τούνελ». Υπήρξαν 814.000 τηλεθεατές που άντεξαν ως τις 02.00 να δουν την εκπομπή αναζητήσεων και εξιχνίασης υποθέσεων εξαφανίσεων κλπ.

Σταθερή αξία οι «Απαράδεκτοι», αλλά και νέος πόλος έλξης τηλεθεατών φαίνεται να είναι ο κύκλος «Τα νεοκλασικά», με έργα που έγιναν στο μακρινό παρελθόν θεατρικές επιτυχίες (πολλά αργότερα μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο) και τώρα τα ξανασυστήνει με σύγχρονο τηλεοπτικό τρόπο ο Alpha. Το δεύτερο επεισόδιο του κύκλου με τίτλο «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» επέλεξαν 706.000 τηλεθεατές.

Καλά τα πήγε και το «VINYΛΙΟ» με αφιέρωμα στα ‘90s ενώ στην δεκάδα «τρύπωσε» και το τηλεπαιχνίδι γνώσεων «The Chase» του ANT1.

Το Σάββατο πέρα από τα γνωστά και αναμενόμενα, λόγω πρεμιέρας στην τρίτη θέση του ημερήσιο τηλεβαρόμετρου βρέθηκε απευθείας η πρεμιέρα της της μουσικής εκπομπής «Chart Show» με τη Δέσποινα Βανδή. Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για το επεισόδιο της σειράς «Άγιος Παΐσιος» που προβλήθηκε σε επανάληψη.

Κάμψη παρουσιάζει το «Survivor» ασχέτως αν το τοξικό ριάλιτι ήταν πρώτο σε τηλεθέαση το Σάββατο και δεύτερο μετά την ακαταμάχητη τις Κυριακές  σειρά «Η γη της ελιάς».

Η απόδοση του κανιβαλικού ριάλιτι είναι καλή. Όμως θεωρείστε  βέβαιο ότι παραγωγή και σταθμός θα ήθελαν- και περίμεναν- πολύ καλύτερη απόδοση του προγράμματος για κάθε μια μέρα ξεχωριστά.

Ένα άλλο που δεν περνά απαρατήρητο είναι το πλασάρισμα της εκπομπής «Καλύτερα δεν γίνεται» του Alpha που ήταν και το Σάββατο και την Κυριακή εντός δεκάδας αλλά και η υποχώρηση του ενδιαφέροντος των τηλεθεατών, λόγω υπερπληροφόρησης και «βομβαρδισμού» με ατελείωτες ώρες συνδέσεων από την Ουκρανία και αναλύσεις επί αναλύσεων. Τα βλέμματα επικεντρώθηκαν στα προγραμματισμένα δελτία ειδήσεων.  Ειδικά την Κυριακή δύο μεσημεριανά και ένα βραδινό- κεντρικό- εμφανίζονται στο Top-10.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Μουτσινάς: Θετικός στον κορωνοϊό ο παρουσιαστής – Η ανακοίνωση για την εκπομπή του

Σύμβουλος Έκδοσης στην εφημερίδα του Παναγιωτάκη ο Κουβαράς – Αποχωρεί από το Action24

Μαριάνα Πυργιώτη: Σε ποιον θέλει να στήσει… άγαλμα η δημοσιογράφος;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:51