search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:31
MENU CLOSE

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό ζήτησε ο Κουτσούμπας για τον «αντικομμουνισμό της ΔΑΠ»

15.03.2022 18:13
koutsoumpas

Την ευκαιρία να καταγγείλει στον πρωθυπουργό «απαράδεκτα φαινόμενα αντικομμουνισμού, διαστρέβλωσης και παραποίησης των θέσεων του ΚΚΕ που εκπορεύονται από δυνάμεις και κύκλους της ΝΔ (π.χ. από τη ΔΑΠ στον χώρο της νεολαίας), με αφορμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά γενικεύοντας και για όλη την ιστορική του διαδρομή», έδραξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεύμα με τον Ερντογάν.

Ο κ. Κουτσούμπας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «ζήτησε διευκρινίσεις από τον πρωθυπουργό, καθώς είναι μεγάλη η ανησυχία στον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πολύ περισσότερο που αυτές οι σχέσεις -εξαιτίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και του ανταγωνισμού με τη Ρωσία- διαμορφώνονται με βάση το στόχο για τη συνοχή στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αλλά και με βάση τους ενεργειακούς σχεδιασμούς κι ανταγωνισμούς, στους οποίους εμπλέκονται οι δύο χώρες».

«Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ευρωατλαντικά σχέδια -και μάλιστα με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία σε εξέλιξη- όχι μόνο δεν συνιστά “ασπίδα” έναντι του τουρκικού “αναθεωρητισμού”, αλλά μπορεί να εμπλέξει τη χώρα και τον λαό σε μεγάλους κινδύνους».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ευχήθηκε στον πρωθυπουργό περαστικά και ταχεία ανάρρωση από τον κορωνοϊό.

ΚΝΕ: «Αδιάβαστη και ανιστόρητη» η ΔΑΠ

«Και αδιάβαστη και ανιστόρητη πιάστηκε η ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, η οποία κατηγορεί την Πανσπουδαστική και τους φοιτητές που διαδηλώνουν κατά του πολέμου ως εντολοδόχους της Ρωσίας!» αναφέρει η ΚΝΕ σε σχόλιό της «με αφορμή την ανακοίνωση-παραλήρημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ» και επισημαίνει στη συνέχεια:

«Αδιάβαστη, γιατί αγνοεί τις δεκάδες αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, με πρόταση της Πανσπουδαστικής, που καταδικάζουν απερίφραστα τη ρώσικη εισβολή, αναδεικνύουν τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας που πυροδότησαν τη σύγκρουση και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό. Αλληλεγγύη που δεν συμβαδίζει με την αποστολή όπλων και τη μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο, όπως πράττει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ.

Ανιστόρητη, γιατί, εκτός του ότι αγνοεί ότι η Πανσπουδαστική δεν ιδρύθηκε το 1940 (!!!), αντιγράφει τις αντικομμουνιστικές και χρυσαυγίτικες γελοιότητες περί “ξενοκίνητων κομμουνιστών”, με τις οποίες στηθήκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα χιλιάδες αγωνιστές από το εμφυλιακό κράτος».

«Η πλειοψηφία του λαού και της νέας γενιάς τάσσεται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας: Με τους λαούς ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών» καταλήγει το σχόλιο της ΚΝΕ.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στη Βουλή: Ο Γεωργιάδης κατηγορεί το ΜέΡΑ 25 για μπούλινγκ σε εγκύους και ο Αρσένης την κυβέρνηση ότι σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο

Μπακογιάννη για Ουκρανία: Ο Πούτιν ξέρει ότι δεν μπορεί να «φάει» τον Ζελένσκι (Video)

Ενεργειακή κρίση: Λύσεις αντιμετώπισης αναζητά η κυβέρνηση – Τι μέτρα θα ανακοινώσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:30