search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:19
MENU CLOSE

Τηλεθέαση: «Μάχη» για την «μερίδα του λέοντος»

15.03.2022 12:13
Netflix: Ξεπέρασε τους 200 εκατ. συνδρομητές για πρώτη φορά - Media

Μικρές, αλλά με σημασία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι οι μεταβολές στα εβδομαδιαία μερίδια από την συνολική πίτα τηλεθέασης καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη.

Η ΕΡΤ, με τους χειρισμούς της, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement, φαίνεται να έχει χάσει την ευκαιρία να αξιοποιήσει την πρόκληση που παρουσιάστηκε. Το μερίδιο της ΕΡΤ1 από τη μία εβδομάδα (28/2-6/3) στην άλλη (7- 13/3) είχε ανεπαίσθητη μεν, συρρίκνωση δε.

Η «μάχη» για την επικράτηση φαίνεται να είναι υπόθεση για τρεις, δηλαδή ανάμεσα σε Σκάι, Alpha και Mega, ενώ  ο ΑΝΤ1 εμφανίζει σταθερότητα στην απήχηση που έχει, σύμφωνα πάντα με τη συγκριτική μελέτη των δεδομένων της Nielsen. Η προσθήκη ενημερωτικής- ειδησεογραφικής εκπομπής στην απογευματινή ζώνη («Πόλεμος στην Ουκρανία», 16.00) με τη Ρίτσα Μπιζόγλη αποτελεί προστιθέμενη αξία αλλά εκτιμάται ότι είναι πολύ νωρίς για να φανεί η επίδραση της. Άλλωστε εντάχθηκε στο πρόγραμμα του σταθμού την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Το κομμάτι από την πίτα τηλεθέασης του Σκάι στο επταήμερο 7 εως 13 Μαρτίου είναι μεν το μεγαλύτερο, όμως τα μερίδια των Alpha και Mega έχουν σχεδόν ίδιο μέγεθος με εκείνο που έχει ο σταθμός του Φαλήρου. Με άλλα λόγια ο Σκάι αναδείχθηκε πρώτος κατά το περασμένο επταήμερο αλλά με βραχεία κεφαλή.

Την πιο αισθητή βελτίωση κατάφερε το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς (το μερίδιο του Alpha  διαμορφώθηκε από 11,8% σε 12,4%), ενώ του Mega μειώθηκε σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα (από 13,2% σε 12,3%).

Ανάλογη μείωση κατέγραψε η Nielsen στο μερίδιο του Open (από 10,7% σε 9,6%).  Μπήκε στον ανταγωνισμό και κρατιέται χάρη στα ενημερωτικά ανακλαστικά που επιδεικνύει. Δεν θα μάθουμε ποτέ τί δυναμική θα είχε ο σταθμός αν δεν είχε την κρίση στο ψυχαγωγικό σκέλος του.  Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει μπροστά του το κανάλι να αντιμετωπίσει είναι η «κεφαλαιοποίηση» της δυναμικής που απέκτησε. Να καταφέρει αν μη τι άλλο να διατηρήσει το μερίδιο που κέρδισε με την πυκνή και σχεδόν αδιάκοπη κάλυψη της ρωσικής εισβολής και να «επενδύσει» στο ενημερωτικό «χαρτί» που «παίζει» και για την ώρα του «βγαίνει».

Διαβάστε επίσης:

Open: On air καβγάς ανταποκριτών – Αυγερινός κατά Βαλασόπουλου με σκληρές εκφράσεις (Video)

Αναθερμαίνεται η τηλεοπτική πιάτσα για εκπομπές σάτιρας

Πόλεμος στην Ουκρανία – Παπαχελάς: «Την κρίσιμη ώρα θα ξεσκιζόμαστε και θα τρώμε τις σάρκες μας μεταξύ μας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:19