search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 03:49
MENU CLOSE

Νηστίσιμες σοκολατένιες τρούφες με ταχίνι και ξύσμα πορτοκάλι

16.03.2022 06:00
troufakia_new1

Ένα από τα αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων, οι τρούφες, σε μια παραλλαγή με βασικό υλικό το ταχίνι, κατάλληλες για όσους νηστεύουν ή για όσους δεν θέλουν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά.

Μπορείτε να τις αρωματίσετε με ξύσμα πορτοκαλιού, κάρδαμο, κανέλα, βανίλια και να αντικαταστήσετε το μέλι με άλλα γλυκαντικά ή να το αφαιρέσετε εντελώς από τη συνταγή.

Υλικά για τη συνταγή

180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (καλής ποιότητας)

200 γραμμάρια ταχίνι

Ξύσμα από ½ μικρό πορτοκάλι

15ml μέλι, σιρόπι αγαύης ή άλλο γλυκαντικό

1 τσιμπιά αλάτι

1 πρέζα κανέλα σκόνη

Για επικάλυψη

Σουσάμι

Κακάο σκόνη

Ινδοκάρυδο

Θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα και λιώστε την σε μπαιν μαρί, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής). Μόλις είναι έτοιμη και έχει λιώσει καλά, αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ταχίνι με το μέλι ή το σιρόπι, το ξύσμα (προσέχοντας να μην ξύσετε το λευκό μέρος), μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα κανέλα. Προσθέστε προσεκτικά τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά, ώστε να μην ενσωματωθεί αέρας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δοκιμάστε το μίγμα και προσαρμόστε αν θέλετε τη γλυκύτητα της συνταγής, καθώς και τα αρώματα.

Αφήστε να σταθεροποιηθεί η ζύμη, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά, για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Όταν είναι έτοιμο, απλώστε ξεχωριστά σε δυο ρηχά πιάτα το σουσάμι και το κακάο ή τις επικαλύψεις που επιθυμείτε. Με ένα κουταλάκι πάρτε μια μικρή ποσότητα ζύμης στα χέρια σας, πλάστε απαλά και ρολάρετε τη μπαλίτσα που θα προκύψει στο πιάτο με την επικάλυψη. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα και διατηρήστε τις τρούφες στο ψυγείο, μέχρι την κατανάλωση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20